Η συνταγή της ημέρας: Τραγανές κοτομπουκιές στο φούρνο

0
19
i-syntagi-tis-imeras:-traganes-kotompoukies-sto-fourno

Φτιάξτε τις αγαπημένες τραγανές κοτομπουκιές με τον πιο υγιεινό τρόπο και συνοδεύστε τις με σαλάτα και dip καπνιστικής πάπρικας! Η συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

1 ½ κούπα ψίχουλα ψωμί του τoστ τριμμένο στον τρίφτη ή πάνκο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκούμαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμύδι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκούσκόνη σκόρδου

Λίγο πιπέρι καγιέν

2 μεγάλα αυγά

2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο

350 γραμμ. στήθος κοτόπουλο

Για την σαλάτα

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Dip καπνιστής πάπρικας

1 κούπα μαγιονέζα

½ κούπα τυρί κρέμα

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

1 κουταλιά της σούπάπρικα καπνιστή

1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

Διαδικασία

Προετοιμάζουμε το ψωμί του τοστ ή χρησιμοποιούμε πάκνο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε το ψωμί του τοστ από το προηγούμενο βράδυ εκτός ψυγείου απλωμένες τις φέτες στον πάγκο, θέλουμε να ξεραθούν. Ένας άλλος τρόπος είναι να ψήσουμε στους 160 για 10 λεπτά ώστε να ξεραθούν.

Την επόμενη μέρα τα τρίβουμε στον τρίφτη. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε το τριμμένο ξερό ψωμί και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύουμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Πρέπει να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα το ψωμί. Όταν κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά στο μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το ξινόγαλο, αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο κάθετα σε φέτες το περνάμε πρώτα από το μείγμα αυγού και μετά από το μείγμα με το ψωμί του τόστ.

Βάζουμε μια λαδόκολλα πάνω στην σχάρα του φούρνου, ακουμπάμε τα παναρισμένα φιλετάκια στην σχάρα, ψήνουμε στους 160 για 20 λεπτά και αν θέλετε λίγο περισσότερο χρώμα άλλα 5 λεπτά στους 190.

Για το dip: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Το χρησιμοποιούμε και ως dip αλλά και για να κάνουμε μια σαλάτα με φυλλώδη πράσινα λαχανικά, λόλα, ρόκα, μαρούλια).

Προηγούμενο άρθροΜαϊμού εμβολιασμοί Καρδίτσα: Πιθανή ύπαρξη κυκλώματος
Επόμενο άρθροΕπιστολή Καβαλιώτη μαθητή στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως