Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: “Ανέβηκε” η ΝΔ μετά τα μέτρα στήριξης

Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: Μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse ΣΚΑΙ: “Ανέβηκε” η ΝΔ μετά τα μέτρα στήριξης


Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες διαφορά στη νέα δημοσκόπηση της Pulse, αλλά εμφανίζεται να έχει και ανεβασμένα ποσοστά. Πρόκειται για την πρώτη μέτρηση μετά το πακέτο αντιμετώπισης της ενεργειακής ακρίβειας και την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με το βλέμμα στραμμένο στη μεσαία τάξη) και εξειδίκευσαν οι υπουργοί. Όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση, «το μήνυμα ελήφθη» από τη μεσαία τάξη και τον κεντρώο χώρο των ερωτηθέντων ψηφοφόρων που είδαν θετικά τα κυβερνητικά μέτρα σε ποσοστό 51%. Η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE για την οικονομία, την ακρίβεια, τις κυρώσεις στην Ρωσία και τις πολιτικές εξελίξεις, παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη.

Δημοσκόπηση Pulse: Πρόθεση Ψήφου

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5% ανεβασμένη κατά μισή μονάδα σε σχέση με προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας τον Μάρτιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (23% άνοδος κατά 0,5%), το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14% (άνοδος κατά μισή μονάδα), το ΚΚΕ 5% (έναντι 5,5%) η Ελληνική Λύση 4%, ΜέΡΑ25 στο 3%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5,5%, Ελ. Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 3%.Στην παράσταση νίκη η ΝΔ εμφανίζεται αδιαφιλονίκητος νικητής των εκλογών, κάτι που πιστεύει το 55% έναντι 24% που πιστεύει το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση Pulse: Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 13 μονάδες (39-26% αντίστοιχα) ενώ ο «κανένας» συγκεντρώνει 32%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα οικονομίας και ανάπτυξης καλύτερα από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, σύμφωνα με τη μέτρηση. Ειδικότερα, στο σχετικό ερώτημα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 35%, ο Αλέξης Τσίπρας 23% και ο Ν. Ανδρουλάκης 11%.

Δημοσκόπηση Pulse: Πότε πρέπει να γίνουν εκλογές

Το 46% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2023, κοντά στο τέλος της λήξης της κυβερνητικής θητείας, έναντι 41% που πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν εντός του 2022. Πάνω από τους μισούς πολίτες (51%) πιστεύουν ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την στήριξη των καταναλωτών από την ακρίβεια κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, έναντι 41% που πιστεύει ότι είναι λάθος.

Δημοσκόπηση Pulse: διχασμένοι για της κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία,

Ειδικότερα, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με ένα ποσοστό 31% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα.

Ωστόσο, ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.