Δεληβοριάς – Τέμπη: Η απάντηση του τραγουδιστή για την εμφάνισή του εν μέσω πένθους

Δεληβοριάς - Τέμπη: «Είμαι συντετριμμένος, όπως και κάθε άλλος Έλληνας»

Μάρ 14, 2023 - 13:00
 0
Δεληβοριάς – Τέμπη: Η απάντηση του τραγουδιστή για την εμφάνισή του εν μέσω πένθους

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ήταν ένας από τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν στα μαγαζιά μετά το τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο τραγουδοποιός με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook θέλησε να εξηγήσει τον λόγο που βγήκε και τραγούδησε στη μουσική σκηνή το Σάββατο 4/3, μία μέρα αφότου έληξε το τριήμερο εθνικό πένθος που είχε κηρύξει η κυβέρνηση. Η ανακοίνωση του Φοίβου Δεληβοριά: «Δεν έχω καμιά πρόθεση να απομακρύνω τους προβολείς από το έγκλημα στα Τέμπη και από τις πανελλήνιες, ακηδεμόνευτες συγκεντρώσεις που δείχνουν και την ανθρωπιά και την επαγρύπνηση της κοινωνίας μας, όσο κι αν αυτή καθημερινά συσκοτίζεται.

Επειδή όμως έχει και ο μακαρθισμός ορισμένων μέσων και ορισμένων λογαριασμών στα σόσιαλ τα όριά του, οφείλω να δηλώσω τα εξής: Είμαι συντετριμμένος, όπως και κάθε άλλος Έλληνας από την τραγωδία. Ζήτησα αμέσως με επιστολή μου στην ΕΡΤ να μην προβληθεί η εκπομπή μας τις 3 μέρες του εθνικού πένθους. Δεν εμφανιστήκαμε στο «Κύτταρο» παρά μόνο αφού αυτό έληξε-και φυσικά μιλώντας και τραγουδώντας για τα παιδιά που χάθηκαν. Τα ίδια ακριβώς είχα αισθανθεί και πράξει στο έγκλημα του Ματιού. Είχα ακυρώσει τις εμφανίσεις μας στην Ταράτσα και είχα πενθήσει και εξοργιστεί μαζί με όλους.

«Τα λέμε όπου υπάρχει μουσική και κοινωνία»

Πηγαίνω στις συγκεντρώσεις, ακούγοντας το συλλογικό κάλεσμα και εύχομαι να γινόντουσαν και να γίνονται συχνότερα για να σταματήσει κάθε είδους έγκλημα, μικρό ή μεγάλο, από τα δεκάδες που δημιουργεί η μανία για το κέρδος και για διατήρηση στην εξουσία. Αυτά-και συγνώμη που αναγκάζομαι να γράψω τα αυτονόητα. Τα λέμε όπου υπάρχει μουσική και κοινωνία. Εκεί ήμασταν και εκεί θα είμαστε πάντα».