Δέσμευση Σπανάκη για μια σύγχρονη φιλοζωική πολιτική, που θα καλύπτει τις ανάγκες κάθε δήμου

Άξονας στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα είναι το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

Ιούλ 8, 2024 - 23:00
 0  7
Δέσμευση Σπανάκη για μια σύγχρονη φιλοζωική πολιτική, που θα καλύπτει τις ανάγκες κάθε δήμου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, Βασίλη Σπανάκη, η οποία είχε φιλοζωικό χαρακτήρα. Στην σύσκεψη, συμμετείχαν η Ειδική Γραμμτέας για την Προστασία Ζώων Συντροφιάς, Μαριάνθη Δημοπούλου, η Διευθύντρια Οργάνωσης και Λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ρεγγίνα Βασιλάτου, η Προϊσταμένη του Εξειδικευμένου Τμήματος Προστασίας Ζώων Συντροφιάς, Βασιλική Μασούρα και αρμόδιοι για τα θέματα που αφορούν τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, καθώς και τα ζητήματα που έχουν τεθεί στο Υπουργείο τόσο από τις Περιφέρειες και τους Δήμους, όσο και από τα φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις.

Η Ειδική Γραμματέας κα Δημοπούλου ενημέρωσε τον Υφυπουργό κ. Β. Σπανάκη για την αποτίμηση του έργου που έχει γίνει μέχρι σήμερα από την Ειδική Γραμματεία, το οποίο έχει αναγνωρισθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Σπανάκης μετά τη συνάντηση δεσμεύτηκε για την εφαρμογή μιας σύγχρονης φιλοζωικής πολιτικής με έμφαση στην κάλυψη των αναγκών που έχουν δημιουργηθεί ανά δήμο με την έναρξη ενός ανοιχτού και συνεχόμενου διαλόγου με τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους ειδικούς επιστήμονες, τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Χώρας, καθώς και τα φιλοζωικά σωματεία και τις οργανώσεις.

Άξονας στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα είναι το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς. Ταυτόχρονα έχει προωθηθεί ήδη ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την εφαρμογή της φιλοζωικής πολιτικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.