Δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Ανθίμου, για το μειονοτικό κόμμα και τη Θράκη

Δήλωση για τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ στη Θράκη, έκανε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως. Ο κ. Άνθιμος, εμφανώς προβληματισμένος, αναφέρθηκε στο ΚΙΕΦ όσον αφορά τους απώτερους στόχους, τους οποίους χαρακτήρισε “εθνικιστικούς” και όχι ευρωπαϊκούς. Υπενθυμίζοντας δε τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας να δημιουργεί προβλήματα, σημείωσε οτι πρέπει να υπάρξει συνολική αλλαγή πορείας και πολιτικής για την Θράκη.Ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη:“Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, που φαίνεται ότι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους, χρειάζεται πλέον να μας προβληματίσει σοβαρά.Η αφίσα του ΚΙΕΦ δικαιώθηκε, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και της Κοινωνίας, από δεκαετίες, να ενσωματώσει σύνολο τον θρακικό πληθυσμό στον ελληνικό και ευρωπαϊκό κορμό.Έτσι το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στρουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία. Και όπως είπε ο ποιητής (Μ. Αναγνωστάκης) «…και όχι αυταπάτες προπαντός»!

Ιούν 10, 2024 - 18:00
 0  9
Δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κ. Ανθίμου, για το μειονοτικό κόμμα και τη Θράκη


Δήλωση για τις ευρωεκλογές και το αποτέλεσμα του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ στη Θράκη, έκανε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως. Ο κ. Άνθιμος, εμφανώς προβληματισμένος, αναφέρθηκε στο ΚΙΕΦ όσον αφορά τους απώτερους στόχους, τους οποίους χαρακτήρισε “εθνικιστικούς” και όχι ευρωπαϊκούς. Υπενθυμίζοντας δε τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας να δημιουργεί προβλήματα, σημείωσε οτι πρέπει να υπάρξει συνολική αλλαγή πορείας και πολιτικής για την Θράκη.

Ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη:

“Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Θράκη, που φαίνεται ότι δεν στόχευσε στις Βρυξέλλες αλλά σε εθνικιστικούς στόχους, χρειάζεται πλέον να μας προβληματίσει σοβαρά.

Η αφίσα του ΚΙΕΦ δικαιώθηκε, παρά τις προσπάθειες της ελληνικής Πολιτείας και της Κοινωνίας, από δεκαετίες, να ενσωματώσει σύνολο τον θρακικό πληθυσμό στον ελληνικό και ευρωπαϊκό κορμό.

Έτσι το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με την τακτική της γείτονος να εμμένει στον αναθεωρητισμό της, να διατηρεί το cassus belli και να εμπνέεται από μια «Γαλάζια Πατρίδα», επιβάλλει, χωρίς στρουθοκαμηλισμούς πια, να δούμε όλα τα θέματα της περιοχής μας εξυπαρχής και από άλλη οπτική γωνία. Και όπως είπε ο ποιητής (Μ. Αναγνωστάκης) «…και όχι αυταπάτες προπαντός»!