Δωρεάν μεταφορά κλαδιών – Νέο μέτρο για καθαρότερη και πιο βιώσιμη Αλεξανδρούπολη


Δωρεάν θα μπορούν πλέον οι ιδιώτες κηπουροί να μεταφέρουν τα κλαδιά που προκύπτουν από τις εργασίες τους στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), σύμφωνα με νέα ρύθμιση του δήμου Αλεξανδρούπολης. Το μέτρο αποσκοπεί στη μείωση της ανεξέλεγκτης απόθεσης φυτικών υπολειμμάτων σε δημόσιους χώρους και στην πρόληψη κινδύνων πυρκαγιάς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Η πρωτοβουλία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Σάββα Σεφεριάδη και της προϊσταμένης της υπηρεσίας Καθαριότητας, Τζούλιας Κουματζίδου με ομάδα ιδιωτών κηπουρών και κηπουροτεχνιτών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Στόχος ήταν ο καλύτερος συντονισμός και βελτιστοποίηση της διαχείρισης φυτικών υπολειμμάτων, κυρίως των κλαδιών, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος δημιουργίας βιομάζας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.
Η μεταφορά των κλαδιών θα γίνεται με ευθύνη των ίδιων των επαγγελματιών, ενώ προβλέπεται και η χρήση κλαδοθρυμματιστή, για τη μείωση του όγκου και την υπεύθυνη διαχείριση των υπολειμμάτων.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους επαγγελματίες για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κοινής προσπάθειας για μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη πόλη.
Φωτογραφία: Δήμος Αλεξανδρούπολης
www.ertnews.gr
Ποια είναι η αντίδρασή σας;






