Ελέφαντες απολαμβάνουν πανδαισία φρούτων στην Εθνική Ημέρα Ελεφάντων της Ταϊλάνδης (video)

Εξήντα ελέφαντες απόλαυσαν μια γιορτή με φρούτα και λαχανικά στο βοτανικό πάρκο στο Τσονμπούρι τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας των Ελεφάντων στην Ταϊλάνδη. Τρεις τόνοι τροπικών φρούτων και λαχανικών ήταν απλωμένοι σε ένα τραπέζι 8 μέτρων για να κεράσουν τους ελέφαντες. Ο τροπικός κήπος Nong Nooch γιορτάζει την Εθνική Ημέρα ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Μάρ 13, 2023 - 18:00
 0
Ελέφαντες απολαμβάνουν πανδαισία φρούτων στην Εθνική Ημέρα Ελεφάντων της Ταϊλάνδης (video)

Εξήντα ελέφαντες απόλαυσαν μια γιορτή με φρούτα και λαχανικά στο βοτανικό πάρκο στο Τσονμπούρι τη Δευτέρα 13 Μαρτίου, για τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας των Ελεφάντων στην Ταϊλάνδη.

Τρεις τόνοι τροπικών φρούτων και λαχανικών ήταν απλωμένοι σε ένα τραπέζι 8 μέτρων για να κεράσουν τους ελέφαντες.

Ο τροπικός κήπος Nong Nooch γιορτάζει την Εθνική Ημέρα Ελέφαντα εδώ και 13 χρόνια ως πηγή εθνικής υπερηφάνειας και πολιτιστικής ταυτότητας για την Ταϊλάνδη. Οι άνθρωποι της χώρας είχαν στενή σχέση με τους ελέφαντες από την αρχαιότητα, όταν οι ελέφαντες έπαιζαν σημαντικό ρόλο στις μεταφορές, δήλωσε ο Kampon Tansacha, πρόεδρος του Nong Nooch Garden.

Μάλιστα τάχθηκε υπέρ της διατήρησης των οικόσιτων ελεφάντων σε κατάλληλες συνθήκες. «Αν τους απελευθερώσουμε όλους αυτούς στην άγρια φύση, δεν θα επιβιώσουν… οι άνθρωποι μερικές φορές δεν καταλαβαίνουν. Νομίζουν ότι πρέπει να απελευθερώσουμε τα πάντα στην άγρια φύση“, δήλωσε ο Καμπόν στο Reuters.

Το 1998, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακήρυξε την 13η Μαρτίου ως την ετήσια Εθνική Ημέρα Ελεφάντων της Ταϊλάνδης για τη διατήρηση των ελεφάντων της Ταϊλάνδης.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr