Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: Απαιτεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων λόγω του καύσωνα

 Αθανάσιος Σισαμπέρης:«Καλούμε τους εργαζόμενους να μας καταγγείλουν τυχόν περιστατικά μη συμμόρφωσης των εργοδοτών σε ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας λόγω του καύσωνα. Η καταγγελία μπορεί να γίνει είτε στην Επιθεώρηση Εργασίας, είτε στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης»Επιβεβλημένη είναι η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια της εργασίας, όπως προβλέπονται και μέσα από σχετικό υπόμνημα της ΓΣΕΕ, υπενθυμίζει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Αθανάσιος Σισαμπέρης, για να ξεπεραστεί ομαλά το φαινόμενο του καύσωνα.Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει ο ίδιος, «για όσο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε υπό συνθήκες καύσωνα οι επιχειρήσεις της περιοχής οφείλουν να τηρούν όλους τους κανονισμούς στο πλαίσιο πρόληψης δυσάρεστων περιστατικών με εργαζόμενους. Ήδη, έχουμε ενημερώσει σχετικά όλα τα σωματεία του νομού πως πρέπει να λαμβάνονται και να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης. Ειδικά για τις εξωτερικές εργασίες που εκτελούνται κατά τις μεσημεριανές ώρες. Μην ξεχνάμε πως πέρσι τέτοια εποχή χάθηκαν δεκαεπτά συνάνθρωποί μας εν ώρα εργασίας».

Ιούν 11, 2024 - 14:00
 0  6
Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: Απαιτεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων λόγω του καύσωνα

  •  Αθανάσιος Σισαμπέρης:
  • «Καλούμε τους εργαζόμενους να μας καταγγείλουν τυχόν περιστατικά μη συμμόρφωσης των εργοδοτών σε ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας λόγω του καύσωνα. Η καταγγελία μπορεί να γίνει είτε στην Επιθεώρηση Εργασίας, είτε στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης»

Επιβεβλημένη είναι η τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια της εργασίας, όπως προβλέπονται και μέσα από σχετικό υπόμνημα της ΓΣΕΕ, υπενθυμίζει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Αθανάσιος Σισαμπέρης, για να ξεπεραστεί ομαλά το φαινόμενο του καύσωνα.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνει ο ίδιος, «για όσο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε υπό συνθήκες καύσωνα οι επιχειρήσεις της περιοχής οφείλουν να τηρούν όλους τους κανονισμούς στο πλαίσιο πρόληψης δυσάρεστων περιστατικών με εργαζόμενους. Ήδη, έχουμε ενημερώσει σχετικά όλα τα σωματεία του νομού πως πρέπει να λαμβάνονται και να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης. Ειδικά για τις εξωτερικές εργασίες που εκτελούνται κατά τις μεσημεριανές ώρες. 

Μην ξεχνάμε πως πέρσι τέτοια εποχή χάθηκαν δεκαεπτά συνάνθρωποί μας εν ώρα εργασίας».