Γιατί παραιτήθηκε ο Δημητριάδης: “Βόμβα” στην πολιτική σκηνή

Γιατί παραιτήθηκε ο Δημητριάδης: Στυλοβάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη από την αρχή

Γιατί παραιτήθηκε ο Δημητριάδης: “Βόμβα” στην πολιτική σκηνή


Σαν “βόμβα” “έπεσε” στην πολιτική σκηνή η παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδης. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού οφείλεται στο κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του και τη στοχοποίησή του από μερίδα των μέσων ενημέρωσης. Κυβερνητικά στελέχη επέμειναν ότι παραίτησή του κ. Δημητριάδη δεν σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση για το κακόβουλο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, μέσα σε μια ατμόσφαιρα που… μυρίζει μπαρούτι, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη. Σε αυτό το πλαίσιο σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του. Ο κ. Δημητριάδης δέχθηκε πολλές επιθέσεις, που στόχο είχαν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με την κίνησή του επιλέγει να προστατεύσει τον Πρωθυπουργό και δεν θέλει να δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Γρηγόρης Δημητριάδης: Στη λίστα των πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης, 42 ετών, είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία. Διατηρεί δικηγορική εταιρεία στο Κολωνάκι με ειδίκευση στο εταιρικό και εμπορικό δίκαιο. Είναι ανιψιός του πρωθυπουργού, γιος της αδελφής του Κατερίνας Μητσοτάκη, και βρίσκεται στο πλευρό του από το 2004. Επί έξι χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές είθισται να μην έχουν τόσο μεγάλη διαρκεια.

Για παράδειγμα στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. Ήταν κοντά στον Κυριακό Μητσοτάκη και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως ειδικός σύμβουλος. Βρισκόταν επίσης στο πλευρό του και στην προσπάθεια διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ και ήταν εκ των στελεχών που είχαν ουσιαστικά την ευθύνη του γραφείου του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα, μπήκε στη λίστα των πιο επιδραστικών προσωπικοτήτων στη χώρα μας σύμφωνα με το ΜΟΝΟΝΕWS100. Σκιαγραφήθηκε ως ένα από τα ισχυρότερα πρόσωπα, στο σημερινό σύστημα εξουσίας.