Γιώργος Αυτιάς: Από τη δημοσιογραφία στην Ευρωβουλή, με πρωτιά σε σταυρούς

«Η κοινωνία είναι οδηγός μου»

Ιούν 10, 2024 - 15:00
 0  8
Γιώργος Αυτιάς: Από τη δημοσιογραφία στην Ευρωβουλή, με πρωτιά σε σταυρούς

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς αναδείχθηκε «πρώτος των πρώτων» στη μάχη του σταυρού, κατακτώντας την κορυφή στη λίστα όσων εκλέγονται στη νέα Ευρωβουλή. Ο πολύ έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, που… αλλάζει νόμους όπως λένε χαρακτηριστικά στους γαλάζιους διαδρόμους, μπήκε επισήμως στην κούρσα των ευρωεκλογών στις 11 Απριλίου, οπότε και η Πειραιώς ανακοίνωσε την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση ο Γιώργος Αυτιάς αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς τόσο στην ευρωλίστα της Ν.Δ. – με εντυπωσιακή διαφορά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που τον συνοδεύει, όσο και διακομματικά και ετοιμάζεται πλέον να περάσει από τους τηλεοπτικούς δέκτες στα έδρανα της Ευρωβουλής. «Η κοινωνία είναι οδηγός μου» δήλωσε ο κ. Αυτιάς για την εκλογική του νίκη. «Ευχαριστώ την Ελλάδα, τους Έλληνες, έχω συγκινηθεί. Ελπίζω αυτή σας η αγάπη να βρει ανταπόκριση εκεί ψηλά» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το βιογραφικό του Γιώργου Αυτιά

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σάμο. Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Έχει βραβευτεί το 2000 με την έλευση του ΕΥΡΩ από το Ίδρυμα Μπότση για τα ρεπορτάζ που αφορούσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το νόμισμα και τους Θεσμούς της. Το ίδιο έτος ανέπτυξε σε οικονομικό Συνέδριο των ΗΠΑ την σημασία του ΕΥΡΩ. Για την συμμετοχή του αυτή βραβεύτηκε και απο την Ενωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων το 2001. Υπήρξε στέλεχος επί σειρά ετων στον ΑΘΗΝΑ 9,84, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, παρουσιαστής των καθημερινών πρωινών εκπομπών σε ALPHA, ALTER και ΣΚΑΙ.

Έχει εργαστεί στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, την ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ και σειρά οικονομικών περιοδικών. Έχει γράψει δύο βιβλία για την οικονομία και το ασφαλιστικό και εκατοντάδες άρθρα για την καθημερινότητα των Ελλήνων.