Γραμματόσημα ΕΛΤΑ – Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η νέα συλλεκτική σειρά αφιερωμένη στο Παρίσι

Γραμματόσημα ΕΛΤΑ - Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αποτυπώνονται οι Παρισινές Ολυμπιάδες του 1900, του 1924 και 2024.

Ιούν 11, 2024 - 15:00
 0  6
Γραμματόσημα ΕΛΤΑ – Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η νέα συλλεκτική σειρά αφιερωμένη στο Παρίσι

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, είναι αφιερωμένη η νέα συλλεκτική σειρά γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα, τα Ελληνικά Γραμματόσημα αφιέρωσαν δύο γραμματόσημα, στη φετινή Ολυμπιάδα  και αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών παγκοσμίως. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, το πρώτο γραμματόσημο έχει θέμα την ιστορία του Παρισιού, ως διοργανώτριας πόλης. Σε αυτό αποτυπώνονται οι Παρισινές Ολυμπιάδες του 1900, του 1924 και 2024, ως σελίδες βιβλίου, χρησιμοποιώντας τα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας, μπλε, λευκό και κόκκινο επιτρέποντας στο τελευταίο να αφήσει τα ίχνη του στο σχήμα του εμβληματικού πύργου του ‘Άιφελ.

Παραμένοντας στην ίδια χρωματική παλέτα, το δεύτερο γραμματόσημο έχει θέμα μία από τις καινοτομίες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων: την προσθήκη νέων αθλημάτων, που στοχεύει να κάνει αυτούς τους Αγώνες περισσότερο νεανικούς και ενθουσιώδεις. Το πνεύμα αυτό ενσωματώνει η σύλληψη του γραμματοσήμου, που αφιερώνεται στα νεανικά αθλήματα του skateboard και του breakdance, που θα απολαύσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.Για τη σύλληψη και τον σχεδιασμό των εφετινών ολυμπιακών γραμματοσήμων, η σχεδιάστριά τους, Δρ. Μυρσίνη Βαρδοπούλου, σημειώνει:

«Επιλέγω, με το ένα γραμματόσημο, να αναδείξω την ιστορία που έχει το Παρίσι στους Ολυμπιακούς και με το δεύτερο, όχι ακριβώς την ευκαιριακή προσθήκη των νέων αθλημάτων σε αυτούς του Αγώνες, αλλά το γεγονός ότι αυτή η πόλη έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την έννοια της πρωτοπορίας. Γι’ αυτό, στο δεύτερο γραμματόσημο, ο σχεδιασμός έχει άλλους συμβολισμούς. Δηλαδή, ο Πύργος του ‘Αιφελ, με μία πιο κλασσική και περιγραφική γραφή, τοποθετείται στο φόντο και οι αθλητές, με λιτές φόρμες, κινούνται μέσα στη χρωματική «έκρηξη». Δημιουργούνται, έτσι, δύο χώροι και δύο χρόνοι».