Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Ανεμβολίαστη – Ευαγγελισμός: Εισαγγελική έρευνα για τη γυναίκα που πέθανε από κορονοϊό

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών μπαίνουν οι συνθήκες θανάτου ανεμβολίαστης ασθενούς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», που είχε αρνηθεί να διασωληνωθεί. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά από σχετικά δημοσιεύματα, ξεκίνησε τη διενέργεια έρευνας η οποία δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση του καθήκοντός τους, ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής. Η έρευνα αφορά σε όλα τα πρόσωπα εκείνα που φέρονται να απέτρεψαν ή να εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.

Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης.

Τι συνέβη με την αρνήτρια στον «Ευαγγελισμό» Η γυναίκα, που σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, αρνήθηκε τη διασωλήνωσή της παρά το γεγονός ότι η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί και το οξυγόνο της είχε πέσει πολύ χαμηλά. Μάλιστα, η 50χρονη (σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης στο τεστ που ανήρτησε) φέρεται να αρνήθηκε τη διασωλήνωση ζητώντας από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει ώστε να μην επιτραπεί στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου να προχωρήσει σε αυτή, αλλά και να καλεί σε βοήθεια ως προς το αίτημά της και μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Τελικώς, οι γιατροί που είχαν ζητήσει μέχρι και εισαγγελική παρέμβαση καθώς η κατάστασή της ήταν κρίσιμη, προχώρησαν στη διασωλήνωση, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της γυναίκας προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα όπου εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατό της.

«Με ευλόγησε ο Θεός να γνωρίσω στην ζωή μου έναν μοναδικό άνθρωπο, δίκαιο, έδινε τα πάντα σε όλους, φίλη μοναδική, αγαπούσε με ενεργητική αγάπη, τα έβαζε με θεούς και δαίμονες, ιδιοφυΐα εξαιρετική, δίψα για την ζωή και μέσα σε όλα, μια δύναμη μα κρυφά ευαίσθητη, δεν ακολουθούσε τον εύκολο δρόμο, τίμησε καθολικά το στεφάνι της, προ πάντων ήταν Γυναίκα. Η ζωή από μικρή την ταλαιπώρησε πολύ και με δύσκολους αγώνες προσωπικούς, μόνη της σήκωσε το ανάστημά της και πάλεψε σα θεριό για τα πιστεύω της, για την επιβίωσή της. Σήμερα στις 13:16 αυτός ο άγγελος, ο δικός μου άγγελος, το κορίτσι μου, πέταξε από την αγκαλιά μου για τους ουρανούς», έγραψε ο σύζυγός της.

Αρκετοί ήταν οι χρήστες που έσπευσαν να τον συλλυπηθούν, με κάποιους να σημειώνουν ότι η άτυχη γυναίκα θα μπορούσε να σωθεί.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.