Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Απάτες: Το κόλπο του κρασιού

Απάτες: Υποσχόταν ότι θα πήγαινε την πελατεία στα καταστήματά τους, αλλά ζητούσε την καταβολή μετρητών για να αγοράσει ο ίδιος το κρασί.

Συστηνόταν σαν «καπετάνιος θαλαμηγών», με… εκλεκτή πελατεία. Και εξαπατούσε ιδιοκτήτες εστιατορίων στα νησιά ότι θα τους πάει στα καταστήματά τους. Πρόσθετε ότι χρειαζόταν οι επιχειρηματίες να καταβάλουν διάφορα ποσά, προκειμένου να προμηθευτούν συγκεκριμένη μάρκα κρασιού, με το οποίο θα τους προμήθευε ο ίδιος.Και τέλος, ότι θα επέστρεφε στους ίδιους το ποσό αγοράς. Μόλις όμως, το έπαιρνε γινόταν καπνός! Είναι ενδιαφέροντα τα στοιχεία με τα οποία περιγράφει στην επίσημη ενημέρωσή της η Αστυνομία, τον τρόπο προσέγγισης και εξαπάτησης των καταστηματαρχών με ταβέρνες, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, που ήθελαν όσο τίποτε την «πελατεία» για να δουλέψουν οι επιχειρήσεις τους:

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Αναφέρει η Αστυνομία: «Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου, εξιχνιάστηκαν μία υπόθεση απάτης και δύο απόπειρες απάτης και συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη. Ειδικότερα, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τρεις ημεδαπούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε περιοχές του Δήμου Κισσάμου, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

«Καπετάνιος θαλαμηγού» Συγκεκριμένα, προσποιήθηκε τον καπετάνιο θαλαμηγού η οποία θα προσέδενε στον λιμένα της Κισσάμου και εν συνεχεία οι επιβάτες της θα γευμάτιζαν στις επιχειρήσεις των παθόντων. Για το σκοπό αυτό τους υπέδειξε να καταβάλουν χρηματικό αντίτιμο το οποίο θα τους επέστρεφε αργότερα, για την αγορά συγκεκριμένου κρασιού που ο ίδιος θα τους προμήθευε. Από την προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισσάμου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι δράστης της παραπάνω απάτης είναι ο ημεδαπός ο οποίος μετέβη σε ταχυδρομικό κατάστημα περιοχής Βραχατίου Κορινθίας επιχειρώντας να εισπράξει ταχυδρομική επιταγή τριακοσίων (300) ευρώ που είχε καταβάλει ένας εκ των παθόντων.

Κατόπιν ενημέρωσης από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου στο Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός κατά το χρόνο που παραλάμβανε την επιταγή από το ταχυδρομικό κατάστημα. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο το οποίο χρησιμοποιούσε για την τέλεση των αξιόποινων πράξεων. Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου και το Αστυνομικό Τμήμα Βέλου-Βόχας. Κι αυτό προκειμένου να ερευνηθεί στο σύνολό της η υπόθεση και να διαπιστωθεί αν και άλλοι ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων καταστημάτων, έχουν πέσει θύματα του «καπετάνιου».

Οι συμβουλές της ΕΛΑΣ Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό και με στόχο την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών από επιτήδειους, συμβουλεύει:

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, από άγνωστα άτομα (που παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι φορέων ή υπάλληλοι Υπηρεσιών), σας ζητάνε την καταβολή χρηματικών ποσών ή την παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών. Να ενημερώνετε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνεστε τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.