Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Ελένη Αρβελέρ: Έγκλημα και βλακεία να μην εμβολιαζόμαστε

Ελένη Αρβελέρ: «Πριν ανοίξεις το στόμα σου για να πεις κάτι, ειδικά όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρέπει να έχεις σκεφτεί τις επιπτώσεις».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, η ακαδημαϊκός Ελένη Αρβελέρ άφησε αιχμές -χωρίς να τον κατονομάσει- για τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά κατά του εμβολιασμού. «Μερικοί, ενώ είναι διάσημοι για άλλα πράγματα γράφουν αυτό που δεν πρέπει να πουν και να γράψουν. Το αρνητικό δικαιολογεί το ότι είναι ανεύθυνοι. Δεν είμαι εγώ που δεν έχω ευθύνη, είναι το πράγμα που είναι κακό. Είναι η ευκολία αυτών που είναι σκεπτικώς αναλφάβητοι», τόνισε.

Παράλληλα, η κα Αρβελέρ πρόσθεσε ότι «ό,τι και να είναι, πριν ανοίξεις το στόμα σου για να πεις κάτι, ειδικά όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο, πρέπει να έχεις σκεφτεί τις επιπτώσεις. Η λέξη επίπτωση πια είναι άγνωστη και αχρησιμοποίητη. Μικρός ή μεγάλος, νέος ή γέρος, άνδρας ή γυναίκα δεν πρέπει να χάνουμε ώρα». «Όσο και αν είσαι διάσημος και μεγάλος να μην σκέφτεσαι μόνο αυτό που είσαι εσύ, αλλά και τον διπλανό σου», συμπλήρωσε.

«Και ένας μόνο να με ακούσει και να πάει να εμβολιαστεί, θα είναι επιτυχία» Eπίσης, απευθύνει σε όλους δραματική έκκληση να εμβολιαστούν το ταχύτερο. «Και ένας μόνο να με ακούσει και να πάει να εμβολιαστεί, θα είναι επιτυχία», είπε. «Αν δεν ενδιαφέρεσαι για μία λέξη που είναι μόνο ελληνική, τη λέξη συνάνθρωπος. Όταν δεν μπολιάζεσαι σήμερα δεν κινδυνεύεις εσύ, η γιαγιά σου, ο παππούς σου ή ο πατέρας σου κινδυνεύει και ο διπλανός σου. Ο διπλανός σου είναι ακριβώς το μέτρο της ανθρωπιάς. Πόσο ενδιαφέρεσαι για τον συνάνθρωπο».

«Ο εμβολιασμός είναι πρώτα μια πράξη αυτοπροστασίας και μετά μεγάλη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Είναι βλακεία το να μην χρησιμοποιούμε το μόνο όπλο το αποτελεσματικό που έχουμε εναντίον της – το εμβόλιο». Κάλεσε τους αρνητές να μην φοβούνται για τον εαυτό τους, αλλά για τους διπλανούς τους. «Έχεις υποχρέωση να υπερασπιστείς το διπλανό σου», επισήμανε η κυρία Αρβελέρ.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.