Ιωάννα Παλιοσπύρου – επίθεση με βιτριόλι: “Υποκλινόμαστε στο θάρρος σου κορίτσι μου”

0
38
ioanna-paliospyrou-–-epithesi-me-vitrioli:-“ypoklinomaste-sto-tharros-sou-koritsi-mou”

«Για ακόμα μια φορά αυτή που προσπάθησε να με σκοτώσει απέδειξε πόσο ψυχρή και πόσο δειλή είναι», είπε η 35χρονη Ιωάννα βγαίνοντας από το δικαστήριο μετά την απόφαση να διακοπεί η δίκη για τις 30 Σεπτεμβρίου. Το δικαστήριο διέκοψε μετά από πρόταση του εισαγγελέα καθώς η ακροαματική διαδικασία θα είναι μακρά και οι μάρτυρες είναι πολλοί.  Σήμερα, η Ιωάννα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα, δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ’ όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά. «Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αληθεια και αυτή μόνο πρεπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη 5 μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Ζητά μετατροπή του κατηγορητηρίου ο Κεχαγιόγλου Στο μεταξύ ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε κατά τη διάρκεια της δίκης μετατροπή του κατηγορητηρίου. Όπως ανέφερε σε τοποθέτησή του στο δικαστήριο η 36χρονη ομολογεί την πράξη της πλην όμως ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ακόμη ο κ.Κεχαγιόγλου τόνισε: «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περιστατικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Μάλιστα ο συνήγορός της κατηγορουμένης εξέφρασε την προσωπική του συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως.

Κεχαγιόγλου: «Εκφράζω τη συμπάθεια μου στην Ιωάννα αλλά δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον» «Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παρευρεθεί στην έναρξη της συνεδρίασης, εκπροσωπήθηκε από τον κ. Καράμπελα, τον κ. Βαμβουνάκη κι εμένα. Στην πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει. Άποψη της υπερασπίσεως είναι ότι είναι απολύτως νομικά λανθασμένη η κατηγορία που αντιμετωπίζει. Αυτό που ζητάμε είναι από απόπειρα ανθρωποκτονίας να μετατραπεί σε κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι απόφαση νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Κεχαγιόγλου και συνέχισε για την κουβέντα που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου:

«Ζήτησα να μιλήσω στο θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω την προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση, σε σχέση με την τραγική περιπέτεια που ζει. Η συμπάθειά μου δε σημαίνει ότι θα περιορίσω ή θα συμβιβαστώ στην εκτέλεση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Είναι ομολογημένη υπόθεση ως προς τα πραγματικά περισταικά. Δέχεται ότι είναι δράστιδα της επιθέσεως, υπάρχει διαφωνία ως προς τον χαρακτηρισμό». «Μου απάντησε ότι αντιλαμβάνεται και δέχεται αυτό που της είπα. Ξεχωρίζει την ανθρώπινη διάσταση από τον ρόλο μου ως υπερασπιστής. Ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη και τη θαυμάζω για την ψυχική αντοχή της κοπέλας, όμως δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον. Θα κάνω το χρέος μου όπως έκανα πάντα», κατέληξε.

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του ο δικηγόρος της Ιωάννας Απόστολος Λύτρας τόνισε για την κατηγορούμενη, «Είχα προβλέψει ότι δεν θα έρθει στο δικαστήριο, ότι δεν θα αντικρύσει την Ιωάννα». Ακόμη ο ίδιος ανέφερε πως η 36χρονη «απέδειξε για μία ακόμα φορά ποια είναι, δεν ήρθε καν για να είναι με σκυμμένο το κεφάλι». Για το αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας ο κ. Λύτρας είπε πως έχουν αποφανθεί ήδη και ο εισαγγελέας που άσκησε τη δίωξη και οι δικαστές με το βούλευμα τους για το ζήτημα. Ο δεύτερος δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής χαρακτήρισε αναμενόμενη τη στάση της κατηγορούμενης ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εμφανιστεί σε άλλη συνεδρίαση του ΜΟΔ.

Συγκλόνισε η εικόνα της Ιωάννας Στο μεταξύ, οι εικόνες σήμερα το πρωί στο δικαστήριο συγκλόνισαν. Η γυναίκα που πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είδε την εικόνα της να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, εξαιτίας της αδιανόητης επίθεσης της Έφης Κακαραντζούλα, βρήκε το ψυχικό σθένος, να βρεθεί σήμερα στο δικαστήριο και μόνο με την παρουσία της να δείξει σε όλους τι της συνέβη εκείνο το πρωινό της 20ής Μαΐου του 2020.

Η Ιωάννα φορούσε ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, λευκό καπέλο και ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της. Περπάτησε, από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με πολύ μεγάλη δυσκολία, πολύ αργά συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, ενώ πίσω της βρισκόταν η μητέρα της. Η Ιωάννα δεν είπε κάτι στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στο δικαστήριο. Μάλιστα όταν μπήκε στη δικαστική αίθουσα, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της μιλήσει. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα, ζητώντας της να να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς θα κάνει απλώς τη δουλειά του, ως υπερασπιστής της κατηγορουμένης.

Κύμα συμπαράστασης στην Ιωάννα στο Twitter: “Υποκλινόμαστε στο θάρρος σου κορίτσι μου” Η δύναμη της Ιωάννας να παραστεί στη δίκη, ξεσήκωσε κύμα συμπαράστασης, με τους χρήστες στα social media, να εκφράζουν τον θαυμασμό τους στην κοπέλα, επικρίνοντας έντονα την απόφαση της κατηγορούμενης να μην παραστεί στη δίκη. “Υποκλινόμαστε στο θάρρος σου κορίτσι μου”, “Η Ιωάννα σήμερα παραδίδει μαθήματα ζωής”, “Είμαστε όλοι δίπλα σου” είναι μερικά από τα σχόλια των χρηστών:

#Ιωάννα #βιτριολι Υποκλινομαστε στο θαρρος σου κοριτσι μου.Ολη η Ελλαδα μια αγκαλια για σενα..Το ανεκδιήγητο πλασμα που σου αλλαξε τη ζωη δε θα πρεπε να εχει το δικαιωμα να μην εμφανιστεί.Απαράδεκτη και απογοητευτική και παλι η νομοθεσια.

— Olia Andrianou (@OAndrianou) September 15, 2021

Θεωρώ πως η εμφάνιση και συμμετοχή της Ιωάννας στη δική, δείχνει το σθένος και την γενναιότητα που την διακατέχει, ενώ η απουσία της 36χρονης την δειλία να αντικρίσει τι προκάλεσε! Ελπίζω η δικαιοσύνη για μια φορά να πράξει σωστά! #ΙΩΑΝΝΑ #βιτριολι

— Nikos Lathiotakis (@NLathiotakis) September 15, 2021

Βλέπεις αυτή την εικόνα και σπάει κάτι μέσα σου όταν αντιλαμβάνεσαι πού μπορεί να φτάσει το ανθρώπινο μίσος. Η #Ιωαννα σήμερα παραδίδει μαθήματα ζωής. #βιτριολι pic.twitter.com/BuwsLoionf

— Alex Manos (@AlexandrosManos) September 15, 2021

Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου… #βιτριολι #ιωαννα #δικη #δικαστηριο #καταδικη #ιωαννα_ειμαστε_μαζι_σου pic.twitter.com/l8tHR02Tvi

— Hurrem Sultan (@hunkyarim) September 15, 2021

Όχι δεν τελείωσε η ζωή της όπως λέτε κάποιοι, δε θα πεθαίνει κάθε μέρα, η Έφη δεν κατάφερε να τη σκοτώσει. Είναι όρθια και παλεύει, είναι πρότυπο και σύμβολο και με το καλό όταν τελειώσει με τις επεμβάσεις αποκατάστασης θα επανέλθει στην καθημερινότητα. #βιτριολι #ΙΩΑΝΝΑ

— egofeugo (@FeugoEgo) September 15, 2021

Εικόνα που στοιχειώνει το μυαλό σου! Καλή δύναμη Ιωάννα! Όλοι μαζί σου!#Ιωαννα #βιτριολι pic.twitter.com/ePjn4osYb9

— n1kos (@n1kosaries) September 15, 2021

Σεβασμός! #βιτριολι #Ιωάννα pic.twitter.com/4yPo3j1kIH

— Evangelia Arvanitidou (@EvanArv) September 15, 2021

Σεβασμός! #βιτριολι #Ιωάννα pic.twitter.com/4yPo3j1kIH

— Evangelia Arvanitidou (@EvanArv) September 15, 2021

Εδώ έψαχνε τρόπους να μπει στο δωμάτιο της Ιωάννας στο νοσοκομείο μας δουλεύετε τώρα που δεν ήθελε να τη σκοτώσει αυτό το μίασμα?? #βιτριολι #ΙΩΑΝΝΑ

— 🌙 Astropeleki (@Astropeleki7) September 15, 2021

Προηγούμενο άρθροΣε στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης 4 ωφελούμενοι του Παραρτήματος παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής
Επόμενο άρθροΟντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»