Μετάλλαξη Δέλτα Ελλάδα: Κίνδυνος διασποράς από τα νησιά μέσω των νέων

0
7
metallaksi-delta-ellada:-kindynos-diasporas-apo-ta-nisia-meso-ton-neon

Μετάλλαξη Δέλτα Ελλάδα: Ο κ. Γώγος προτάσσει την ανάγκη να ληφθούν ορισμένα μέτρα από πλευράς ταξιδιωτών

Στον κίνδυνο διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα από τα νησιά στην υπόλοιπη χώρα μέσω των νέων που βρίσκονται εκεί σε διακοπές, αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να ληφθούν ορισμένα μέτρα για την επιστροφή τους. «Το στέλεχος Δ’ έχει κυκλοφορήσει στους νέους που είναι στα νησιά και διασκεδάζουν και για αυτό υπάρχει μια διασπορά στα νησιά τα οποία έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινα», δήλωσε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε, είναι κρίσιμο να μην επεκταθεί αυτή η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα, μετά και την επιστροφή των ταξιδιωτών στις κατοικίες τους.

Με το βλέμμα στραμμένο στην επιστροφή των εκδρομέων – Συνεδριάζουν ξανά οι ειδικοί

Για αυτό τον λόγο, ο κ. Γώγος προτάσσει την ανάγκη να ληφθούν ορισμένα μέτρα από πλευράς ταξιδιωτών: «Είναι μεγάλη σημασία να κάνει κάποιος τεστ γυρίζοντας, σελφ ή αντιγονικό. Επίσης υπάρχει σύσταση για οικειοθελή καραντίνα ακόμα και με ήπια συμπτώματα, καθώς ο μέσος όρος μετάδοσης του ιού, υπολογίζεται στις 3 ή 4 μέρες». Αναφορικά με το στο σύστημα υγείας τόνισε πως, πέρα από την Κρήτη, βλέπουμε πλέον και στην Αττική μια μικρή πίεση, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα δούμε τα φαινόμενα που είχαμε παλαιότερα.

Επιπλέον, ο κ. Γώγος έκανε έκκληση για εμβολιασμό στους 40ρηδες, 50ρηδες, 60ρηδες αλλά και στους νέους για να επιστρέψουν στο πανεπιστήμια. Σχετικά με την απώλεια του πρώτου πλήρως εμβολιασμένου ατόμου στη χώρα μας, τόνισε πως ένας θάνατος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως στοιχείο αντιεμβολιαστικής τάσης και πως κανένα φάρμακο δεν είναι 100% αποδοτικό. Τέλος όπως ανέφερε όλα τα δεδομένα θα συζητηθούν στην αυριανή διευρυμένη σύσκεψη των επιτροπών για τον κορωνοϊό και του εμβολιασμού.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά Βίλια – γηροκομείο: Απομακρύνθηκαν 14 ηλικιωμένοι, με κορονοϊό οι δύο
Επόμενο άρθροΟλυμπιακοί Αγώνες γυναίκες Αφγανιστάν: Οι πρώτες που πήραν μέρος μιλούν για τη βία των Ταλιμπάν