Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Καρφιά του καρδιολόγου Ανδρέα Μαζαράκη

0
43
plasta-pistopoiitika-emvoliasmou:-karfia-tou-kardiologou-andrea-mazaraki

Πληθαίνουν τα περιστατικά και οι καταγγελίες για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης, εμβολιασμού και πλασματικά θετικά τεστ για τον κορονοϊό. “Μέσα στο νοσοκομείο, πάρα πολλοί υγειονομικοί προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την φιλία τόσων ετών, έχουν πλησιάσει νοσηλεύτριες και γιατρούς που είναι στο εμβολιαστικό κέντρο και παρακαλούν, επικαλούμενοι το πώς θα ζήσουν την οικογένειά τους για να συνεχίσουν να δουλεύουν, να τους βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης. Άλλοι προσπαθούν να δώσουν 100€-200€ στον μικροβιολόγο για να τους δώσουν θετικό τεστ”, είναι μερικές από τις περιπτώσεις που περιγράφει μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή “Πρωινή Παρέα”, ο συντονιστής διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας, Ανδρέας Μαζαράκης.

Και δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί το θετικό τεστ, εξηγεί ο κ. Μαζαράκης, γιατί μπορεί μετά από 2-3 μέρες αν προσπαθήσεις να το ξανακάνεις για να τους ελέγξεις, να βγει αρνητικό, γιατί εν τω μεταξύ αρνητικοποιήθηκε. “Υπάρχει όμως τρόπος, μέσω ελέγχου των αντισωμάτων να βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι και η πολιτεία πρέπει να το κάνει, γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα από ό,τι νομίζουμε”, τόνισε ο κ. Μαζαράκης. “Εφαρμόστηκε ο νόμος της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς. Κατά την γνώμη μου είναι εκ των ων ουκ άνευ. Οι υγειονομικοί έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή, ο τραυματιοφορέας ο οποίος αγκαλιάζει τον ασθενή, ο γιατρός που ακουμπάει τον ασθενή. Εάν σε κάτι κατηγορώ την κυβέρνηση είναι που δεν εφάρμοσε την υποχρεωτικότητα νωρίτερα”.

Απέναντί μας έχουμε έναν πολύ δυνατό εχθρό, τον κορονοϊό, που δεν είναι γρίπη, δεν είναι κάτι απλό και για να τον αντιμετωπίσουμε χρειάζεται συνοχή. “Την ώρα όμως που οι υγειώς σκεπτόμενοι χαλαρώνουμε, κάποιοι άλλοι οργανώνονται, κάποιοι ανεκδιήγητοι συνάνθρωποί μας που αποτελούν το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Αυτοί είναι αδίστακτοι και μετέρχονται διαφόρων μέσων για να πετύχουν τον σκοπό τους, να παρεισφρήσουν στα εμβολιαστικά κέντρα και να σπάσουν την αλυσίδα του εμβολιαστικού συστήματος”. Υπάρχει και μια άλλη επιδημία, τόνισε ο κ. Μαζαράκης, αυτή των αναρρωτικών αδειών, “που σταδιακά φθίνει και αυτή, αλλά έδωσαν τα ρέστα τους, πολλοί από αυτούς τους περίεργους τύπους προκειμένου να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό νόσησης. Για να μπορούν για 7 μήνες να κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ως ζωσμένοι ταλιμπάν, που μέσα στο πλήθος σκορπίζουν τον θάνατο”.

Το άλλο που κάνουν, λέει ο κ. Μαζαράκης, “είναι ότι καθοδηγούν ξεδιάντροπα και συσπειρώνονται με διάφορους τρόπους μέσα από το διαδίκτυο ή τα τηλέφωνα και βλέπουμε το πρωτοφανές, άτομα που πρέπει να δασωληνωθούν να το αρνούνται, να αρνούνται τις παροχές φροντίδας από τους γιατρούς. Πρέπει όλοι μας σαν κοινωνία να ορθώσουμε ένα τείχος, που δεν θα είναι μόνο υγειονομικό, θα είναι νομικό, διοικητικό, ηθικό, τείχος προστίμων για να τους απομονώσουμε και να τους αφοπλίσουμε”.

Αναφορικά με τον αριθμό των ανεμβολίαστων γιατρών στην Πάτρα, ο κ. Μαζαράκης, είπε χαρακτηριστικά πως “αυτό το επαχθές μέτρο της υποχρεωτικότητας, για το οποίο ίσως έπρεπε να έχουν βρει μια άλλη λέξη, αναγκαιότητα για παράδειγμα, απέδωσε τα μάλα. Αυτή την στιγμή στα 2 μεγάλα νοσοκομεία της Αχαϊας το ποσοστό των ανεμβολίαστων υγειονομικών είναι μονοψήφιο, μπορεί να είναι 4%-7% και κάθε ώρα που περνάει κάποιος πείθεται ή αναγκάζεται να πειστεί και εμβολιάζεται”.

Προηγούμενο άρθροΒάνα Μπάρμπα – Μίκυ: Γέλια στο Facebook
Επόμενο άρθροΤαλιμπάν και γυναίκες: Τέλος και η… άθληση