Η απάτη με τις τρακαρισμένες Lamborghini

Με μαύρο χρήματα που εξασφάλιζαν από τη στυγνή εκμετάλλευση, αγόραζαν τα υπερπολυτελή οχήματα από χώρες του εξωτερικού

Ιούν 15, 2024 - 14:00
 0  5
Η απάτη με τις τρακαρισμένες Lamborghini

Εξασφάλιζαν από το εξωτερικό υπερπολυτελή αυτοκίνητα, κατά προτίμηση «Lamborghini», που τα έβρισκαν τρακαρισμένα, τα έφερναν στην Ελλάδα, τα ασφάλιζαν με υψηλά ασφάλιστρα και στη συνέχεια έστηναν εικονικά τροχαία, για να εισπράξουν τις αποζημιώσεις!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτό ήταν το ένα πεδίο της παράνομης δραστηριότητας επταμελούς συμμορίας, με επικεφαλής και συντονιστή έναν Ρομά και άμεσο βοηθό τον γιο του. Το δεύτερο πεδίο, αφορούσε την εκμετάλλευση γυναικών, που έπεφταν στα δίχτυα των μαστροπών και τις οποίες εξέδιδαν.

Με το μαύρο χρήματα που εξασφάλιζαν από τη στυγνή εκμετάλλευση, αγόραζαν τα υπερπολυτελή οχήματα από χώρες του εξωτερικού και έστηναν τροχαία “μαϊμού” στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες για να εισπράττουν υψηλότατε αποζημιώσεις για τις υλικές ζημιές! Τη συμμορία στην οποία μετείχαν ακόμη και δύο γυναίκες, επίσης Ρομά, αλλά και ένας Γεωργιανός, αποδόμησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από πολύμηνες έρευνες.

Αναφέρει η Αστυνομία:

«Η συνδυαστική μελέτη πληροφοριών, η επικοινωνία με ανεξάρτητες Αρχές και αλλοδαπές Αρχές επιβολής του Νόμου, καθώς και η ανάλυση των δεδομένων κατέδειξε ότι ο ιδιαίτερος τρόπος δράσης της, που τοποθετείται κατά το χρονικό διάστημα από μέσα περίπου του 2023 έως και τις 13 Ιουνίου 2024, αφορά σε:

Εκμετάλλευση κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία της προαγωγής γυναικών στην πορνεία σε νομιμοφανείς επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας, άλλοτε με επιβολή και άλλοτε με απειλή χρήσης βίας,

Παροχή διαφόρων χρηματικών ποσών σε τρίτα πρόσωπα με πίστωση, αλλά με όρους που υπερβαίνουν το κατά τον νόμο θεμιτό ποσοστό τόκου, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική ανάγκη του εκάστοτε λήπτη των χρημάτων.

Σχεδιασμό εμπλοκής πολυτελών ή μη αυτοκινήτων σε εικονικά τροχαία ατυχήματα με σκοπό την εξαπάτηση ασφαλιστικών εταιρειών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα οχήματα τα αγόραζαν από χώρες του εξωτερικού με χρήματα που αποκόμιζαν παράνομα από τις προαναφερόμενες εγκληματικές δραστηριότητές τους.

Κάποια, μάλιστα, από αυτά χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην καθημερινότητά τους, αλλά και ως μέσα για την διευκόλυνση τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων».

Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που έλαβαν χώρα σε οικίες, συνεργεία αυτοκινήτων και στις τρεις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν και τα επτά μέλη της οργάνωσης.

Και τρεις γυναίκες

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς άντρες ηλικίας 43, 21, 54 και 43 ετών, με τον πρώτο εξ’ αυτών να αποτελεί τον διευθύνοντα την οργάνωση και τρείς ημεδαπές γυναίκες 42, 30 και 26 ετών.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν συνολικά:

Δέκα τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, (1) δίκυκλη μοτοσυκλέτα, το χρηματικό ποσό των (8.487) ευρώ και (5) χρυσές λίρες, πλήθος εγγράφων ιδιόχειρων σημειώσεων με ραντεβού, ονόματα γυναικών (θυμάτων) και χρηματικά ποσά, (1) πιστόλι με ενσωματωμένο εξάρτημα λέιζερ.

Τέσσερις  γεμιστήρες με φυσίγγια ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους (17,9) γραμμαρίων, (9) κλειδιά αυτοκινήτων διαφόρων τύπων, πλήθος πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, (5) κινητά τηλέφωνα, (2) καταγραφικά και κάμερες κλειστού κυκλώματος καμερών καταγραφής χώρου, πλήθος εγγράφων εκτελωνισμού οχημάτων, τραπεζικών καταθέσεων και αναλήψεων και (5) πολυτελή ρολόγια χειρός.

Σημειώνει ακόμη η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ότι  και στις τρεις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών χαλάρωσης και σωματικής ευεξίας εντοπίστηκαν συνολικά εννέα  εργαζόμενες γυναίκες (8 ημεδαπές – 1 αλλοδαπή), οι οποίες ενημερώθηκαν για τα προβλεπόμενα από το Νόμο δικαιώματά τους, καθώς και για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους σε δομές υποστήριξης.

Ενημερώθηκε, επίσης,  η Ανεξάρτητη Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.