Η Tesla επενδύει 3,6 δισ. δολάρια για την επέκταση του εργοστασίου Gigafactory στη Νεβάδα

Η Tesla επεκτείνει το εργοστάσιο Gigafactory στη Νεβάδα με την κατασκευή δύο ακόμη  εργοστασίων, στα οποία θα παράγει μπαταρίες καθώς και τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά Semi. Η εταιρεία θα επενδύσει περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια και θα προσλάβει 3.000 νέους υπαλλήλους. Η εταιρεία παρέδωσε επίσημα το πρώτο από τα ηλεκτρικά φορτηγά Semi στην PepsiCo τον […] www.ertnews.gr

Ιαν 27, 2023 - 13:00
 0
Η Tesla επενδύει 3,6 δισ. δολάρια για την επέκταση του εργοστασίου Gigafactory στη Νεβάδα

Η Tesla επεκτείνει το εργοστάσιο Gigafactory στη Νεβάδα με την κατασκευή δύο ακόμη  εργοστασίων, στα οποία θα παράγει μπαταρίες καθώς και τα νέα ηλεκτρικά φορτηγά Semi. Η εταιρεία θα επενδύσει περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια και θα προσλάβει 3.000 νέους υπαλλήλους.

Η εταιρεία παρέδωσε επίσημα το πρώτο από τα ηλεκτρικά φορτηγά Semi στην PepsiCo τον Δεκέμβριο, αλλά φαίνεται ότι είναι έτοιμη να επεκτείνει σημαντικά την παραγωγή του νέου οχήματος. Ωστόσο, στην ανάρτηση στο blog της δεν διευκρινίζει πόσα φορτηγά θα μπορούσε να κατασκευάζει το εργοστάσιο σε τακτική βάση ή πότε αναμένεται να ανοίξει.

Εκτός από το εργοστάσιο του Semi, η Tesla θέλει να χρησιμοποιήσει την επένδυση της Νεβάδα για να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο κυψελών μπαταριών 100 GWh 4680, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, θα έχει «τη δυνατότητα να παράγει αρκετές μπαταρίες για 2 εκατομμύρια ελαφρά οχήματα ετησίως». Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανάρτησή της,  το Gigafactory παράγει σήμερα πάνω από 37 GWh μπαταριών ετησίως, αρκετά για περίπου 500.000 οχήματα.

Μέχρι στιγμής, η Tesla είπε ότι έχει επενδύσει 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Gigafactory της Νεβάδα. Η εταιρεία έχει επίσης εργοστάσια Gigafactories στη Νέα Υόρκη, την Κίνα, τη Γερμανία και το Τέξας, ενώ φέρεται να σχεδιάζει ένα στο Μεξικό.

ΠΗΓΗ: The Verge

 

 

 

www.ertnews.gr