Ηράκλειο: Δύο σημαντικά συνέδρια για το Αλτσχάιμερ και την υγιή γήρανση

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα κλείσουν τις εργασίες τους το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το 8ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη νόσο Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών και το 4ο Πανελλήνιο συνέδριο για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση που πραγματοποιούνται από την Πέμπτη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου. Στην ενότητα με την ονομασία “Ταξίδι Ελπίδας”, […] www.ertnews.gr

Ηράκλειο: Δύο σημαντικά συνέδρια για το Αλτσχάιμερ και την υγιή γήρανση


Με μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα κλείσουν τις εργασίες τους το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το 8ο Παγκρήτιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη νόσο Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών και το 4ο Πανελλήνιο συνέδριο για την Ενεργό και Υγιή Γήρανση που πραγματοποιούνται από την Πέμπτη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στην ενότητα με την ονομασία “Ταξίδι Ελπίδας”, το λόγο παίρνουν οι φροντιστές, οι οποίοι εμπλέκονται σε ένα δομημένο και παραγωγικό  διάλογο με τους ειδικούς στην άνοια και συγκεκριμένα στο Αλτσχάιμερ και άλλες διαταραχές μνήμης και νοητικών λειτουργιών, και αναπτύσσουν τον τρόπο διαχείρισης των ασθενών στο σπίτι, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα ζητήματα που έχουν να επιλύσουν κάθε φορά. Μέσα από το 3ο “Ταξίδι Ελπίδας” που διεξάγεται πανελλαδικώς, οι διοργανωτές επιδιώκουν την επίτευξη της έγκαιρης και ορθής φροντίδας των ασθενών και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής των φροντιστών, καταθέτοντας το ρεαλιστικό πλαίσιο της ασθένειας.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Αλτσχάιμερ θεωρείται η νόσος των φροντιστών.

Τα δύο αυτά συνέδρια ξεκίνησαν σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και είναι υβριδικά, δηλαδή μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει και μέσω της πλατφόρμας zoom, στο σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/j/83156136030.

Τα συνέδρια είναι δομημένα πάνω σε δύο άξονες, αυτόν της παρουσίασης της πιο πρόσφατης γνώσης και πρακτικής γύρω από τη νόσο Alzheimer με τρόπο διεπιστημονικό και ολοκληρωμένο και αυτόν της παρουσίασης των σύγχρονων κατευθύνσεων στην αντιμετώπιση του γηριατρικού ασθενή. Ομιλητές είναι επαγγελματίες και επιστήμονες από το χώρο της ιατρικής, της ψυχολογίας, της νοσηλευτικής, των κοινωνικών επιστημών, της βιολογίας και της βιοχημείας, της διατροφολογίας, της πληροφορικής και της ιατρικής τεχνολογίας, αναδεικνύοντας την πολυπλοκότητα που παρουσιάζει η νόσος, η θεραπεία της και η φροντίδα του ατόμου με άνοια.

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να γίνει στους ενήλικες άνω των 65 ετών και στις καλές συνήθειες και πρακτικές που προάγουν την ενεργό και υγιή γήρανση και προλαμβάνουν την ευπάθεια.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, της Ιατρικής Εταιρείας Ηρακλείου, της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Alzheimer και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας αλλά και με τη συνεργασία της Εταιρείας Alzheimer Χανίων, της Εταιρείας Alzheimer Ρεθύμνου, το ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., το ΙΤΕ και το HIAAD (Ελληνική Πρωτοβουλία ενάντια στο Αλτσχάιμερ).

www.ertnews.gr