Καλοκαιρινό φαγητό!!! Κεφτεδάκια με μελιτζάνες στη γάστρα!!!!

 Το καλύτερο καλοκαιρινό φαγητό!!! Κεφτεδάκια με μελιτζάνες στη γάστρα!!!!!!Υλικά Για τα κεφτεδάκια500γρ κιμάς μοσχάρι300 γρ κιμάς χοιρινός2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη2 φέτες ψωμί[μουλιασμένο σε νερό και στημένο]1 αυγόΑλάτιΠιπέρι1/2 κ.γ. κύμινο1/4 κ.γ.κολιανδρο1 κ.γ. ρίγανη1/4 κ.γ.μπαχάριΛίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα2 κσ ελαιόλαδοΓια τις μελιτζάνες:4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε χοντρέ φέτες2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες3 πιπεριές πράσινες κομμένες χοντρέ φέτες2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες1 /2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτηΑλάτι πιπέρι1 κγ θυμάρι1 /4 κγ Κόλιανδρο1 κγ ρίγανη ..Εκτέλεση1️⃣ Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τον κιμά.2️⃣ Προσθέτουμε το κρεμμύδι οπως είναι με τα υγρά του, το ψωμί, το αυγό, τα αρωματικά και αλάτι - πιπέρι και φυσικά το ούζο.3️⃣ Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Όσο πιο πολυ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια.4️⃣ Θα τα αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει λίγο ο κιμάς με τα υλικά.5️⃣ Θα χρειαστούμε μια γάστρα ή ταψί με καπάκι. Απλώνουμε τις μελιτζάνες στη γάστρα, τις πιπεριές, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, λάδι και ανακατεύουμε καλά.6️⃣ Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αραδιάζουμε πάνω από τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα να πάει παντού και τέλος το λάδι.7️⃣ Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 3 τέταρτα. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσει και να μείνει το φαγητό με το λάδι του!!!!!Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα--- Mpaxari & kanela! 

Ιούλ 9, 2024 - 20:00
 0  6
Καλοκαιρινό φαγητό!!! Κεφτεδάκια με μελιτζάνες στη γάστρα!!!!


 Το καλύτερο καλοκαιρινό φαγητό!!! Κεφτεδάκια με μελιτζάνες στη γάστρα!!!!!!


Υλικά

 Για τα κεφτεδάκια

500γρ κιμάς μοσχάρι

300 γρ κιμάς χοιρινός

2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη

2 φέτες ψωμί[μουλιασμένο σε νερό και στημένο]

1 αυγό

Αλάτι

Πιπέρι

1/2 κ.γ. κύμινο

1/4 κ.γ.κολιανδρο

1 κ.γ. ρίγανη

1/4 κ.γ.μπαχάρι

Λίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα

2 κσ ελαιόλαδο

Για τις μελιτζάνες:

4 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε χοντρέ φέτες

2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες

3 πιπεριές πράσινες κομμένες χοντρέ φέτες

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1 /2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 ντομάτες ώριμες τριμμένες στο τρίφτη

Αλάτι πιπέρι

1 κγ θυμάρι

1 /4 κγ Κόλιανδρο

1 κγ ρίγανη

..


Εκτέλεση

1️⃣ Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τον κιμά.

2️⃣ Προσθέτουμε το κρεμμύδι οπως είναι με τα υγρά του, το ψωμί, το αυγό, τα αρωματικά και αλάτι - πιπέρι και φυσικά το ούζο.

3️⃣ Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Όσο πιο πολυ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια.

4️⃣ Θα τα αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει λίγο ο κιμάς με τα υλικά.

5️⃣ Θα χρειαστούμε μια γάστρα ή ταψί με καπάκι. Απλώνουμε τις μελιτζάνες στη γάστρα, τις πιπεριές, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, λάδι και ανακατεύουμε καλά.

6️⃣ Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους και τα αραδιάζουμε πάνω από τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα να πάει παντού και τέλος το λάδι.

7️⃣ Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 3 τέταρτα. Βγάζουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να κοκκινίσει και να μείνει το φαγητό με το λάδι του!!!!!


Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα--- Mpaxari & kanela!