Καταγγελία Γιώργου Χρυσονόματου στον Εισαγγελέα Ξάνθης.

Οι Κιμμεριώτες εδώ και 20 χρόνια, δεν πληρώνουν τέλος Αποχέτευσης. Έχασε εκατομμύρια η ΔΕΥΑΞ!Στα Κιμμέρια Ξάνθης υπάρχουν σήμερα 1500 συνδέσεις της ΔΕΥΑΞ, τα χρήματα που δεν έχει εισπράξει παράνομα η ΔΕΥΑΞ όλα αυτά τα χρόνια. ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ!Αναφορά – φωτιά του επί χρόνια εργαζόμενου στη ΔΕΥΑΞ Γιώργου Χρυσονόματου του Νικολάου στον Εισαγγελέα Ξάνθης, για εκατομμύρια ευρώ που έχει χάσει μέχρι σήμερα η δημοτική επιχείρηση γιατί εδώ και 20 χρόνια, δεν πληρώνει κανείς κάτοικος των Κιμμερίων παράνομα τέλος αποχέτευσης!!! Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται…Αναλυτικά η επιστολή που πήραμε και ήδη έχει σταλεί στον Εισαγγελέα Ξάνθης από τις 16/4/2024, αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω: «Προς κ. Εισαγγελέα ΞάνθηςΑναφορά – ΚαταγγελίαΓεωργίου Χρυσονόματου του Νικολάου, κατοίκου Νέου Ζυγού Ξάνθης.Λαμβάνω την τιμή να σας αναφέρω το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ) και που κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.Στο χωριό Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης έχει κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο με χρήματα της ΔΕΥΑΞ εδώ και πολλά χρόνια. Το μισό χωριό (από την περιοχή των φοιτητικών εστιών μέχρι τη γέφυρα) έχει ολοκληρωμένο δίκτυο εδώ και 20 χρόνια περίπου στο οποίο έχουν συνδεθεί όλα τα σπίτια και το άλλο μισό χωριό έχει αποχετευτικό δίκτυο εδώ και 9 χρόνια με τα 3λ των σπιτιών που βρίσκονται εκεί να έχουν συνδεθεί με αυτό.Όλοι αυτοί οι κάτοικοι παρότι χρησιμοποιούν το αποχετευτικό δίκτυο των Κιμμερίων όλα αυτά τα χρόνια, ουδέποτε κατέβαλλαν ούτε το τέλος σύνδεσης το οποίο κατά μέσο όρο ανερχόταν σε 600 ευρώ, αλλά ούτε πληρώνουν μέχρι σήμερα στους λογαριασμούς τους το αντίστοιχο τέλος αποχέτευσης, που πληρώνουν όλοι οι άλλοι δημότες του Δήμου Ξάνθης. Το τέλος αυτό υπολογίζετε περίπου στο 40% του τέλους ύδρευσης ανάλογα με τα κυβικά μέτρα κατανάλωσης νερού. Στους λογαριασμούς δηλαδή που εκδίδει η ΔΕΥΑΞ για την περιοχή των Κιμμερίων δεν υπάρχει χρέωση για το τέλος χρήσης του αποχετευτικού δικτύου, πράγμα άδικο για τους υπόλοιπους δημότες του Δήμου Ξάνθης.Αν υπολογιστεί ότι στα Κιμμέρια Ξάνθης υπάρχουν σήμερα περίπου 1500 συνδέσεις της ΔΕΥΑΞ τα χρήματα που δεν έχει εισπράξει παράνομα η ΔΕΥΑΞ όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ.Όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΥΑΞ δεν έκανε καμία ενέργεια ούτε να τους καλέσει να πληρώσουν το τέλος σύνδεσης, ούτε να πληρώνουν σε κάθε λογαριασμό το αντίστοιχο τέλος, για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.Είναι όμως κατ’ αρχήν άδικο να πληρώνουν τέλος όλοι οι άλλοι δημότες και οι κάτοικοι των Κιμμερίων να απαλλάσσονται. Εκτός αυτού μέχρι και σήμερα η ΔΕΥΑΞ έχει στερηθεί εισπράξεις από παράληψη των διοικήσεών της, σε βάρος των υπολοίπων, με την ευθύνη να βαρύνει και τον γενικό διευθυντή και την τεχνική υπηρεσία, που δεν έκανε καμία ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια.Παρακαλώ, όπως ερευνήσετε τα παραπάνω, ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει και να εισπραχθούν τα όσα μέχρι σήμερα οφείλονται.Ξάνθη, 16 Απριλίου 2024Γεώργιος Χρυσονόματος» 

Απρ 19, 2024 - 10:00
 0  10
Καταγγελία Γιώργου Χρυσονόματου στον Εισαγγελέα Ξάνθης.


Οι Κιμμεριώτες εδώ και 20 χρόνια, δεν πληρώνουν τέλος Αποχέτευσης. Έχασε εκατομμύρια η ΔΕΥΑΞ!

Στα Κιμμέρια Ξάνθης υπάρχουν σήμερα 1500 συνδέσεις της ΔΕΥΑΞ, τα χρήματα που δεν έχει εισπράξει παράνομα η ΔΕΥΑΞ όλα αυτά τα χρόνια. ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ!

Αναφορά – φωτιά του επί χρόνια εργαζόμενου στη ΔΕΥΑΞ Γιώργου Χρυσονόματου του Νικολάου στον Εισαγγελέα Ξάνθης, για εκατομμύρια ευρώ που έχει χάσει μέχρι σήμερα η δημοτική επιχείρηση γιατί εδώ και 20 χρόνια, δεν πληρώνει κανείς κάτοικος των Κιμμερίων παράνομα τέλος αποχέτευσης!!! Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται…

Αναλυτικά η επιστολή που πήραμε και ήδη έχει σταλεί στον Εισαγγελέα Ξάνθης από τις 16/4/2024, αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω: 


«Προς κ. Εισαγγελέα Ξάνθης

  • Αναφορά – Καταγγελία
  • Γεωργίου Χρυσονόματου του Νικολάου, κατοίκου Νέου Ζυγού Ξάνθης.

Λαμβάνω την τιμή να σας αναφέρω το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης (ΔΕΥΑΞ) και που κανένας δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

Στο χωριό Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης έχει κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο με χρήματα της ΔΕΥΑΞ εδώ και πολλά χρόνια. Το μισό χωριό (από την περιοχή των φοιτητικών εστιών μέχρι τη γέφυρα) έχει ολοκληρωμένο δίκτυο εδώ και 20 χρόνια περίπου στο οποίο έχουν συνδεθεί όλα τα σπίτια και το άλλο μισό χωριό έχει αποχετευτικό δίκτυο εδώ και 9 χρόνια με τα 3λ των σπιτιών που βρίσκονται εκεί να έχουν συνδεθεί με αυτό.

Όλοι αυτοί οι κάτοικοι παρότι χρησιμοποιούν το αποχετευτικό δίκτυο των Κιμμερίων όλα αυτά τα χρόνια, ουδέποτε κατέβαλλαν ούτε το τέλος σύνδεσης το οποίο κατά μέσο όρο ανερχόταν σε 600 ευρώ, αλλά ούτε πληρώνουν μέχρι σήμερα στους λογαριασμούς τους το αντίστοιχο τέλος αποχέτευσης, που πληρώνουν όλοι οι άλλοι δημότες του Δήμου Ξάνθης. Το τέλος αυτό υπολογίζετε περίπου στο 40% του τέλους ύδρευσης ανάλογα με τα κυβικά μέτρα κατανάλωσης νερού. Στους λογαριασμούς δηλαδή που εκδίδει η ΔΕΥΑΞ για την περιοχή των Κιμμερίων δεν υπάρχει χρέωση για το τέλος χρήσης του αποχετευτικού δικτύου, πράγμα άδικο για τους υπόλοιπους δημότες του Δήμου Ξάνθης.

Αν υπολογιστεί ότι στα Κιμμέρια Ξάνθης υπάρχουν σήμερα περίπου 1500 συνδέσεις της ΔΕΥΑΞ τα χρήματα που δεν έχει εισπράξει παράνομα η ΔΕΥΑΞ όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να ανέρχονται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ.

Όλα αυτά τα χρόνια η ΔΕΥΑΞ δεν έκανε καμία ενέργεια ούτε να τους καλέσει να πληρώσουν το τέλος σύνδεσης, ούτε να πληρώνουν σε κάθε λογαριασμό το αντίστοιχο τέλος, για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες.

Είναι όμως κατ’ αρχήν άδικο να πληρώνουν τέλος όλοι οι άλλοι δημότες και οι κάτοικοι των Κιμμερίων να απαλλάσσονται. Εκτός αυτού μέχρι και σήμερα η ΔΕΥΑΞ έχει στερηθεί εισπράξεις από παράληψη των διοικήσεών της, σε βάρος των υπολοίπων, με την ευθύνη να βαρύνει και τον γενικό διευθυντή και την τεχνική υπηρεσία, που δεν έκανε καμία ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια.

Παρακαλώ, όπως ερευνήσετε τα παραπάνω, ώστε να αποδοθούν ευθύνες όπου πρέπει και να εισπραχθούν τα όσα μέχρι σήμερα οφείλονται.

Ξάνθη, 16 Απριλίου 2024

Γεώργιος Χρυσονόματος»