Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πήγε στη Μοίρα που υπηρετούσαν οι νεκροί πιλότοι του  Φάντομ που έπεσε στην Ανδραβίδα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Έγινε και επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους - Δείτε τις φωτογραφίες

Μάρ 16, 2023 - 15:00
 0
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Πήγε στη Μοίρα που υπηρετούσαν οι νεκροί πιλότοι του  Φάντομ που έπεσε στην Ανδραβίδα

Την έδρα της 338 Μοίρας στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας επισκέφτηκε χθες (15/3) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή τη Μοίρα υπηρετούσαν σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης και ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης αντίστοιχα στο διθέσιο Phantom II που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Την ΠτΔ την υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της έγινε ενημέρωση από τον διοικητή της 117 Πτέρυγας Μάχης σμήναρχο Αβραάμ Καζαντζόγλου για την οργάνωση, την αποστολή και το επιχειρησιακό έργο της πτέρυγας και της 338 Μοίρας. Στη συνέχεια ο διοικητής της 338 Μοίρας αντισμήναρχος Λεωνίδας Γαβριηλίδης παρουσίασε τις ενέργειες που εκτελούνται και τις διαδικασίες που ακολουθούνται πριν από κάθε πτήση, ενώ έγινε και επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-4E Phantom II της Μοίρας.

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας μίλησαν με ιπτάμενους, τεχνικούς και διοικητικά στελέχη της Μοίρας.