Κεραμέως: Επίδομα μητρότητας σε εργαζόμενες μητέρες τέως ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΕ

Αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2022

Ιούλ 9, 2024 - 14:00
 0  6
Κεραμέως: Επίδομα μητρότητας σε εργαζόμενες μητέρες τέως ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΜΜΕ

Υπογράφηκε χθες υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης θα πληρωθούν αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2022 για παιδιά που γέννησαν από τότε μέχρι και σήμερα. Προτεραιότητα της  κυβέρνησης είναι ένα πλήρες πλέγμα προστασίας της μητρότητας τόνισε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του OPEN TV, και συνέχισε, σημειώνοντας «για αυτό το λογο έχουν ληφθεί πάρα πολλές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση για την προστασία της, και για τη συμφιλίωση προσωπικής ζωής και επαγγελματικής.

«Στόχος μας να βοηθήσουμε τις μητέρες να συνδυάσουν αυτούς τους δύο ρόλους. Σκεφτείτε τρία κομμάτια προστασίας: το πρώτο είναι η άδεια κύησης και λοχείας, το επίδομα γέννησης και το τρίτο είναι η άδεια μητρότητος, η οποία ήταν 6μηνη και έγινε 9μηνη. Το 2023 μπήκαν για πρώτη φορά και οι αυτοαπασχολούμενες, οι αγρότισσες και οι ελεύθερες επαγγελματίες», ανέφρε η κα Κεραμέως.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «είχαν μείνει όμως κάποιες εργαζόμενες εκτός. Μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χθες υπέγραψα την κοινή υπουργική απόφαση που επεκτείνει το μέτρο και σε αυτές τις κατηγορίες. Και εμπίμπτουν αναδρομικά, από γεννήσεις που έχουν γίνει από τον Νοέμβριο του 2022. Ακόμα κι αν εχεις γεννήσει τότε, το αίτημά σου γίνεται αποδεκτό από τον εργοδότη».