Κιχιά εξαιρετικά !!!

Κιχια Κοζάνης!!    Νόστιμα τραγανά απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ!!!!!    ΣΥΝΤΑΓΗ::ΥΛΙΚΑ 1 κιλο αλευρι για πιτες+για αλευρωμα φυλλων,2 νεροποτηρα νερο χλιαρο,4 κ.σ.ελαιολαδο,4 κ.σ.ξυδι,1 κ.γλ μαγια,1 κ.γ γεματο αλατι,ελαιολαδο για αλλειμα φυλλων,500 γρ τριμμενη φετα!!!           ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βαζουμε στην λεκανη το αλευρι-το λαδι-το ξυδι-την μαγια-το αλατι και ριχνουμε σιγα σιγα το νερο και αρχιναμε να ζυμωνουμε!Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη 8 ισα κομματια!Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!Ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια !Και αρχινάμε:Βαζουμε στο πρωτο φυλλαρακι ελαιολαδο 1 κ.σ κλεινουμε με δευτερο φυλλαρακι!Παιρνουμε τον πλαστη και αλευρωνοντας διαρκως ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο!Το λαδωνουμε!Βαζουμε στην ακρη φετα και το ρολαρουμε 3 φορες!Το κοβουμε και βαζουμε ξανα φετα και φτιαχνουμε ιδιο και ξανα το ιδιο ωσπου να τελειωσει το φυλλο!Τα στριφογυρναμε τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!Οταν τελειωσουμε με ολα ριχνουμε στο καθενα πανω του 2 κ.σ.ελαιολαδο!Τα βαζουμε να ψηθουν στους 200 β.προθ αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν καλα!Εμενα μου πηραν 25 λεπτα!!Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κιχιά εξαιρετικά !!!




Κιχια Κοζάνης!!    Νόστιμα τραγανά απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ!!!!!   

 ΣΥΝΤΑΓΗ::ΥΛΙΚΑ 

1 κιλο αλευρι για πιτες+για αλευρωμα φυλλων,

2 νεροποτηρα νερο χλιαρο,

4 κ.σ.ελαιολαδο,

4 κ.σ.ξυδι,

1 κ.γλ μαγια,

1 κ.γ γεματο αλατι,

ελαιολαδο για αλλειμα φυλλων,

500 γρ τριμμενη φετα!!!           

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βαζουμε στην λεκανη το αλευρι-το λαδι-το ξυδι-την μαγια-το αλατι και ριχνουμε σιγα σιγα το νερο και αρχιναμε να ζυμωνουμε!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!

Στην συνεχεια κοβουμε την ζυμη 8 ισα κομματια!Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια !

Και αρχινάμε:

Βαζουμε στο πρωτο φυλλαρακι ελαιολαδο 1 κ.σ κλεινουμε με δευτερο φυλλαρακι!

Παιρνουμε τον πλαστη και αλευρωνοντας διαρκως ανοιγουμε ενα μεγαλο φυλλο!

Το λαδωνουμε!

Βαζουμε στην ακρη φετα και το ρολαρουμε 3 φορες!

Το κοβουμε και βαζουμε ξανα φετα και φτιαχνουμε ιδιο και ξανα το ιδιο ωσπου να τελειωσει το φυλλο!

Τα στριφογυρναμε τα βαζουμε στην λαδοκολα στο ταψι!

Οταν τελειωσουμε με ολα ριχνουμε στο καθενα πανω του 2 κ.σ.ελαιολαδο!

Τα βαζουμε να ψηθουν στους 200 β.προθ αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησουν καλα!

Εμενα μου πηραν 25 λεπτα!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!