Κλειστοί δρόμοι Αθήνα 16/3: Μεγάλη πορεία στο κέντρο για το δυστύχημα στα Τέμπη

Κλειστοί δρόμοι Αθήνα 16/3: Πώς κινούνται τα ΜΜΜ

Μάρ 16, 2023 - 14:00
 0
Κλειστοί δρόμοι Αθήνα 16/3: Μεγάλη πορεία στο κέντρο για το δυστύχημα στα Τέμπη

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας οι απεργιακές πορείες και συγκεντρώσεις για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Στην απεργία συμμετέχουν τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην Πανεπιστημίου και στη Σταδίου. Δείτε live την κίνηση στους δρόμους με ένα κλικ εδώ. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεντρώσεις των διαδηλωτών στην Αθήνα γίνονται σήμερα σε Σύνταγμα, Προπύλαια και σε σημεία της Σταδίου.

Ήδη από χθες ανακοινώθηκε ότι, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., θα μείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια». Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη των πορειών η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε έξι προσαγωγές υπόπτων σε Καποδιστρίου και Πατησίων. Υπενθυμίζεται πως σε μια από τις προηγούμενες ειρηνικές πορείες είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια από κουκουλοφόρους μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (λεωφορεία) αποφάσισε να συμμετάσχει στη σημερινή απεργία με στάσεις εργασίας. Η στάση ήταν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και θα συνεχιστεί από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας – δηλαδή τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά έως τις 21:00. Με τον τρόπο αυτόν θα εξυπηρετηθούν και οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ – ΟΣΥ, και τα τρόλεϊ κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Λόγω της απεργίας που κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια, καθ’ όλο το 24ωρο, ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Λόγω στάσης εργασίας σωματείων εργαζομένων, σήμερα οι Γραμμές 1 (ΗΣΑΠ), 2 και 3 του μετρό και το τραμ λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών του μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Τα πρώτα και τελευταία δρομολόγια του μετρό

Γραμμή 1 «Πειραιάς – Κηφισιά»

Οι σταθμοί της Γραμμής άνοιξαν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, οπότε και άρχισαν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.
Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν από τους τερματικούς σταθμούς Κηφισιά και Πειραιά στις 14:35.

Γραμμές 2 & 3 μετρό

Οι σταθμοί άνοιξαν για το επιβατικό κοινό στις 10 το πρωί, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:56
 • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:52
 • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:47
 • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:54
 • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 14:31
 • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:34
Τραμ

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

 • από Σύνταγμα προς Πικροδάφνη στις 14:42
 • από Πικροδάφνη προς Σύνταγμα στις 14:22
 • από Ασκλ. Βούλας προς Αγ. Τριάδα στις 14:07
 • από Ασκλ. Βούλας προς Σεφ στις 14:10
 • από Ασκλ. Βούλας προς Πικροδάφνη στις 14:31
 • από Αγ. Τριάδα προς Ασκλ. Βούλας στις 14:19
 • από Αγ. Τριάδα προς 2η Αγ. Κοσμά στις 14:31