Κομοτηνή: Διεθνής διάκριση από επταμελή ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Μια ακόμη διεθνή πρωτιά κατέγραψαν οι προπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΘ συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό στο πεδίο των Μοριακών Διαγνώσεων, προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι στη συμβολή της ανάπτυξης της καινοτομίας. Σε Παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας η επταμελής ομάδα του ΔΠΘ τα πήγε περίφημα ανάμεσα 370 αντίστοιχες ομάδες από Πανεπιστήμια άλλων χωρών. «Ήταν πολύ τιμητική η […] www.ertnews.gr

Κομοτηνή: Διεθνής διάκριση από επταμελή ομάδα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου


Μια ακόμη διεθνή πρωτιά κατέγραψαν οι προπτυχιακοί φοιτητές του ΔΠΘ συμμετέχοντας σε διεθνή διαγωνισμό στο πεδίο των Μοριακών Διαγνώσεων, προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι στη συμβολή της ανάπτυξης της καινοτομίας.

Σε Παγκόσμιο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας η επταμελής ομάδα του ΔΠΘ τα πήγε περίφημα ανάμεσα 370 αντίστοιχες ομάδες από Πανεπιστήμια άλλων χωρών.

«Ήταν πολύ τιμητική η κατάταξη μας. Οι ειδικοί έκριναν ότι πληρούσαμε τις προϋποθέσεις και αυτό από μόνο του δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε καινοτομία στον υψηλότερο βαθμό» ανέφεραν στο www.ertnews.gr και σημείωσαν την ανάγκη στήριξης αυτών των προσπαθειών, καθώς τα έξοδα της συμμετοχής, αλλά και της υλοποίησης του project καλύφθηκαν με τη συνδρομή χορηγών.

Όπως τονίζουν άνθρωποι του ΔΠΘ -καλοί γνώστες της προσπάθειάς- και αυτή η επιτυχία “μαρτυρά” ότι υπάρχουν φοιτητές και φοιτήτριες που μπορούν να πετύχουν καινοτομία στον υψηλότερο βαθμό. Μάλιστα σημειώνουν την ανάγκη η κοινωνία να αποδεχθεί τέτοιου είδους προσπάθειες.

Άξια αναφοράς είναι η προσήλωση των φοιτητών- μελών της ομάδας, που αφιέρωσαν πολύ προσωπικό χρόνο, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για να φτάσουν στον στόχο τους, εισπράττοντας μόνο θετικά σχόλια και επαίνους.

www.ertnews.gr