Κομοτηνή: Καφές, διαδίκτυο, αλλά και αθλητισμός οι αγαπημένες επιλογές για έναν στους τρεις νέους

Αγαπημένη συνήθεια ο καφές για τους νέους και τις νέες της Ροδόπης. Παρούσα και η εξάρτηση από το κινητό, όπως οι ίδιοι αναφέρουν αλλά και δείχνουν κρατώντας πάντα στα χέρια τους τη συσκευή και σερφάροντας ακόμη και όταν έχουν παρέα. Με την αγάπη για τον αθλητισμό να υπερισχύει, όμως, έναντι των υπολοίπων διασκεδάσεων. Σύμφωνα με ... Περισσότερα www.ertnews.gr

Οκτ 4, 2023 - 15:00
 0
Κομοτηνή: Καφές, διαδίκτυο, αλλά και αθλητισμός οι αγαπημένες επιλογές για έναν στους τρεις νέους
IMG_20231003_143157[1]

Αγαπημένη συνήθεια ο καφές για τους νέους και τις νέες της Ροδόπης. Παρούσα και η εξάρτηση από το κινητό, όπως οι ίδιοι αναφέρουν αλλά και δείχνουν κρατώντας πάντα στα χέρια τους τη συσκευή και σερφάροντας ακόμη και όταν έχουν παρέα. Με την αγάπη για τον αθλητισμό να υπερισχύει, όμως, έναντι των υπολοίπων διασκεδάσεων.

Σύμφωνα με έρευνα γνώμης που πραγματοποίησα χθες το μεσημέρι τριάντα νέοι και νέες ηλικίας 15 έως 25 ετών, μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, αλλά και φοιτητές-τριες του ΔΠΘ ανέφεραν ως πιο αγαπημένη συνήθεια αυτή του καφέ.

Ένας στους τρεις, ( είκοσι ένας (21) νέοι και εννέα (9) κορίτσια). Ομοίως ένας στους τρεις, (είκοσι εννέα (29) συνολικά νέοι, 23 νέοι και 6 νέες) την ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ένας στους τέσσερις, δεκαεννέα (19) συνολικά άτομα (15 γυναίκες και 4 άνδρες) τη χρήση του κινητού λόγω internet. Ενώ μικρότερη είναι η ενασχόληση με δράσεις πολιτισμού, ένας στους δέκα (10), τέσσερις (4) νέοι και πέντε (5) νέες.

Σε ό,τι αφορά στην ενασχόληση με τον αθλητισμό, εκεί δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη στα ομαδικά αθλήματα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.α..

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης σε δείγμα ογδόντα οκτώ (88) ατόμων, σαράντα επτά (47) νέες και σαράντα ένας (41) νέοι. Ηλικίας 15 έως 25 ετών.

Μαρία Νικολάου

www.ertnews.gr