Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Αυτή είναι η συνολική προσέγγιση του Πατριαρχείου

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Συνομιλητές του εξηγούν την απόφασή του να παραστεί στα εγκαίνια του «τουρκικού σπιτιού» στη Νέα Υόρκη.

Ύστερα από τον θόρυβο που ξέσπασε και τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε σε Κύπρο και Ελλάδα η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στην τελετή των εγκαινίων του σπιτιού της Τουρκίας μαζί με Ερντογάν και Τατάρ, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής Αμερικής εξηγούν τους λόγους της επιλογής του. Σύμφωνα με τους τελευταίους, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δέχθηκε μια επίσημη πρόσκληση από διπλωματική αντιπροσωπεία της Τουρκίας και όταν δέχθηκε την πρόσκληση δεν γνώριζε ποιοι θα είναι οι υπόλοιποι που αποδέχθηκαν την ίδια πρόσκληση.

Οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι ο κ.κ. Ελπιδοφόρος αποδέχθηκε την πρόσκληση γιατί αυτή είναι και η συνολική προσέγγιση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ότι ο ίδιος ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, χωρίς να αποσαφηνίζεται αν για το συγκεκριμένο θέμα είχε συννενοηθεί ή όχι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο. Ωστόσο επισημαίνεται ότι αυτή είναι η γραμμή, να είναι δηλαδή παρούσα η Αρχιεπισκοπή σε fora που παρίσταται η πολιτική ηγεσία για εθνικούς λόγους και προστασίας του ρόλου του θεσμικού ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών Επίσης, οι συνομιλητές του κκ Ελπιδοφόρου θυμίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τίθεται πάντα υπέρ των θρησκευτικών ελευθεριών, όπως έκανε με το θέμα της Αγίας Σοφιάς και της Μονής της Πόλης που δέχθηκε επικρίσεις από μερίδα του τουρκικού τύπου και βέβαια έχει πρωτοστατήσει για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη και την διεθνοποίηση του ζητήματος. Τέλος, οι πληροφορίες κάνουν λόγο ότι αν ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος γνώριζε ότι θα είναι ο Τατάρ στην εκδήλωση δεν θα αποδεχόταν την πρόσκληση.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.