Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

ΗΠΑ: Στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» ο Ελπιδοφόρος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος παρέστη στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, τα οποία έγιναν παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μια κίνηση που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Βέβαια ας μην ξεχνάμε πως η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπάγεται στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και έτσι υπήρχε μια διασύνδεση. Ο κ.κ. Ελπιδοφόρος συνεχάρη τον Τούρκο πρόεδρο και έστειλε μήνυμα για τη θρησκευτική ελευθερία των μειονοτήτων στην Τουρκία, ενώ επανέλαβε το αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

«Συγχαίρω τον πρόεδρο Ερντογάν για τα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου, (που έκανε) μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Γκουτέρες. Όπως πάντα, επιμένω στη σημασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την υποστήριξη των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά με ανάρτησή του στο Twitter.

I congratulated Pres. Erdogan on the opening of the Turkevi Center, together with UN SG Guterres. As always I insist on the importance of the Ecumenical Patriarchate, the re-opening of the Halki Theological School, and supporting the rights of religious minorities of Turkey.

— Elpidophoros (@Elpidophoros) September 20, 2021

Αντιδράσεις Η παρουσία του ιεράρχη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας των ΗΠΑ προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα πιστών, κυρίως στην Κύπρο, αλλά και ομογενείς, καθώς στην ίδια εκδήλωση παρέστη και ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Η τουρκική πλευρά μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία όπου διακρίνονται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο ίδιο πλάνο με τον Τατάρ και άλλους αξιωματούχους κατά το κόψιμο της κορδέλας στο Μανχάταν.

“The Turkevi Center symbolizes our belief in the United Nations, multilateralism, justice and peace” https://t.co/kx98WKVPcI pic.twitter.com/KHEspUdifF

— Turkish Presidency (@trpresidency) September 20, 2021

Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν στην παρουσία του κ.κ. Ελπιδοφόρου είναι και η Αρμενική Οργάνωση ANCA. «Με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον να του έχει γυρίσει πλάτη (τα γεράκια, τα περιστέρια και όλοι ενδιάμεσα) – και ενώ αναζητά απεγνωσμένα συμμάχους – ο Ερντογάν στρατολογεί διπλωμάτες από το Αζερμπαϊτζάν, εκπροσώπους της παράνομης τουρκικής κατοχικής δύναμης στην Κύπρο και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία γι’ αυτή τη σκηνοθετημένη φωτογραφία στη Νέα Υόρκη» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Shunned by the DC establishment (hawks, doves, and everyone in between) – desperately seeking allies – Erdogan recruits Azerbaijani diplomats, representatives of the illegal Turkish occupation force in Cyprus, and the Greek Orthodox Church for this staged photo op in NYC. pic.twitter.com/yX5CiYLvZD

— ANCA (@ANCA_DC) September 20, 2021

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.