Ταλιμπάν και γυναίκες: Τέλος και η… άθληση

0
53
talimpan-kai-gynaikes:-telos-kai-i…-athlisi

Ταλιμπάν και γυναίκες: Οι Αφγανές γυναίκες δεν θα επιτρέπεται να αθλούνται, διότι “θα εκτίθενται τα σώματά τους”.

Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν ότι δεν θα επιτρέπεται στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή του στον αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό SBS, ο αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτιστικής επιτροπής της ισλαμικής οργάνωσης που ανέλαβε την εξουσία στο Αφγανιστάν.  Ο Αχμαντουλάχ Βασίχ, είπε ότι ο αθλητισμός των γυναικών δεν θεωρείται ούτε κατάλληλος ούτε απαραίτητος για τους Ταλιμπάν.  ″Δεν νομίζω ότι θα επιτρέπεται στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ γιατί δεν είναι απαραίτητο οι γυναίκες να παίζουν κρίκετ”, είπε ο Βασίχ. ″Στο κρίκετ, μπορεί να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση όπου το πρόσωπο και το σώμα τους δεν θα καλύπτονται. Το Ισλάμ δεν επιτρέπει στις γυναίκες να φαίνονται έτσι.

″Είναι η εποχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και θα υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο και στη συνέχεια θα τα βλέπουν πολλοί άνθρωποι. Το Ισλάμ και το Ισλαμικό Εμιράτο δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ ή να κάνουν αθλήματα όπου εκτίθενται”, τόνισε.  Εξάλλου ο αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτιστικής επιτροπής των Ταλιμπάν πρόσθεσε  ότι το Ισλάμ επιτρέπει στις γυναίκες να βγαίνουν έξω με βάση τις ανάγκες, όπως π.χ. για ψώνια. Ο αθλητισμός δεν θεωρείται ”ανάγκη”, είπε.

#Taliban try to stop women protesters in #Kabul’s Dashti-E-Barchi. Moments later, they passed. pic.twitter.com/B321g2hNre

— Nabih (@nabihbulos) September 8, 2021

Ανώτατος ηγέτης Ταλιμπάν: «Στο Αφγανιστάν θα κυριαρχεί ο ισλαμικός νόμος της Σαρία» ″Στο κρίκετ και σε άλλα αθλήματα, οι γυναίκες δεν τηρούν έναν ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα. Είναι προφανές ότι θα εκτεθούν και δεν θα ακολουθήσουν τον ενδυματολογικό κώδικα, και το Ισλάμ δεν το επιτρέπει αυτό”, τόνισε. Να σημειωθεί πως μιλώντας στο BBC, αρκετά μέλη της γυναικείας ομάδας κρίκετ του Αφγανιστάν δήλωσαν ότι οι Ταλιμπάν έχουν στοχοποιήσει παίκτριες, εξαπολύοντας μάλιστα απειλές εάν προσπαθούσαν να παίξουν ξανά κρίκετ. Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την προσωρινή κυβέρνηση τους την Τρίτη. Δεν συμπεριλήφθηκαν σ′ αυτή γυναίκες.

Εν μέσω παγκόσμιας ανησυχίας μετά τη σύνθεση της νέας κυβέρνης των Ταλιμπάν, ο Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, ο ανώτατος ηγέτης της οργάνωσης διεμήνυσε ότι στο μέλλον, όλα τα ζητήματα διακυβέρνησης και ζωής στο Αφγανιστάν θα ρυθμίζονται «από τους νόμους της Ιερής Σαρία».

Προηγούμενο άρθροΠλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Καρφιά του καρδιολόγου Ανδρέα Μαζαράκη
Επόμενο άρθροΑντιπεριφερειάρχης Δράμας: Βράβευση Δραμινών μαθητών που κατέκτησαν την 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής