Ταλιμπάν Καμπούλ – ισλαμιστές: Άρχισε η απελευθέρωση βαρυποινιτών

0
4
talimpan-kampoul-–-islamistes:-archise-i-apeleftherosi-varypoiniton

Βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα φιλικά προσκείμενη προς τους Ταλιμπάν, δείχνει τους μαχητές να απελευθερώνουν βαρυποινίτες που έχουν κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε ισλαμιστικές οργανώσεις όπως Αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό κράτος στη μεγαλύτερη φυλακή του Αφγανιστάν, Pul- e- Charki στην Καμπούλ.  Νωρίτερα την Κυριακή, οι Ταλιμπάν απελευθέρωσαν περίπου 5000 ισλαμιστές που κρατούνταν στην παλιά Αμερικανική βάση, Μπαγκράμ.

Taliban frees prisoners in Bagram and Pul-e-Charkhi prisons pic.twitter.com/fzQoDYGIZB

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) August 15, 2021

‘Οι Ταλιμπάν ανοίγουν τις φυλακές και απελευθερώνουν… “αθώους”‘ Σε ανάρτηση  του, ο Ζάιντ Χαμίντ, ισλαμιστής από το Πακιστάν, αποθεώνει τους Ταλιμπάν ενώ απελευθερώνουν κρατούμενους. Όπως ισχυρίζεται «οι Ταλιμπάν ανοίγουν τις φυλακές και απελευθερώνουν “αθώους” που κρατούνταν από καθεστώς της Καμπούλ. Έτσι κερδίζουν τον σεβασμό και την υποστήριξη των Αφγανών. Φέρνοντας ειρήνη και δικαιοσύνη». Στο βίντεο μάλιστα, φαίνονται οι φυλακισμένοι να φιλούν τα χέρια των Ταλιμπάν.

Taliban are breaking open the prisons of the Kabul regime & releasing thousands of innocent prisoners from all ethnicities….

This is how the Taliban are gaining respect and support within the Afghan people……by bringing peace & justice.

See for yourself…… pic.twitter.com/QxJyfZJ8wJ

— Zaid Hamid (@ZaidZamanHamid) August 9, 2021

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν καλύπτουν διαφημιστικές εικόνες γυναικών στην Καμπούλ Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν ζητούν την βοήθεια διεθνών οργανώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων τους. Καθώς οι Ταλιμπάν βρίσκονται μια ανάσα από την πρωτεύουσα της χώρας, την Καμπούλ, ήδη, σε εργαζόμενες έχει γίνει η εισήγηση ότι θα χάσουν τη δουλειά τους και τη θέση τους θα αναλάβει ένας άντρας. Παράλληλα, πολλές παραμένουν στο σπίτι τους και για να βγουν χρειάζονται την συνοδεία ενός άντρα και επιπλέον επιβάλλεται να φορούν μπούργκα.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του αφγανικού μέσου ενημέρωσης, Tolo News, Lotfullah Najafizada, σε ανάρτηση του στο τουίτερ απεικονίζει έναν άντρα ο οποίος καλύπτει εικόνες γυναικών σε βιτρίνες με νυφικά. Πριν το 2002, όταν οι Ταλιμπάν είχαν τον πλήρη έλεγχο του Αφγανιστάν, εφάρμοζαν τον Ισλαμικό νόμο της Σαρίας, στην πιο αυστηρή μορφή του. Λιθοβολούσαν όποιον διέπραττε μοιχεία, ειδικά τις γυναίκες, ενώ όσες ήταν άνω των 12 ετών διέκοπταν το σχολείο. Πλέον, παρότι υπόσχονται ειρήνη και πως θα προστατεύσουν τα δικαιώματα των γυναικών, αξιωματούχος των Ταλιμπάν σε δηλώσεις του είπε πως το αν θα εφαρμοστεί ξανά ο νόμος της Σαρίας θα αποφασιστεί από τα δικαστήρια.

Kabul. pic.twitter.com/RyZcA7pktj

— Lotfullah Najafizada (@LNajafizada) August 15, 2021

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Οι καταχρηστικές κινήσεις της Τουρκίας
Επόμενο άρθροΠεριφέρεια Αττικής: «Η δύναμη της αλληλεγγύης είναι ιδιαίτερα σημαντική»