Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Τραμπ Social: Μήνυση εναντίον Facebook, Twitter και Google

Επρόκειτο για τον λαλίστατο πρόεδρο των ΗΠΑ. Με αγαπημένο μέσο το Twitter, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχολίαζε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, επηρεάζοντας και κατευθύνοντας τα εκατομμύρια των ακολούθων του. Μέχρι που ήρθε η ήττα στις προεδρικές εκλογές του 2020 και η συνακόλουθη πικρία. Και κάτι μηνυματάκια στο twitter για κλοπή και νοθεία και παρότρυνση για αντίσταση και μια εισβολή στο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021, που έμοιαζε με πραξικόπημα, αλλά τελικά δεν ήταν, είπαν. Και έτσι σταδιακά άρχισε ο αποκλεισμός του από τo Facebook και to Twitter. Και το φέρει βαρέως και δεν μπορεί να το ξεπεράσει.

Οι σκληρές δηλώσεις που έκανε για τον τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, στη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News το πιστοποιούν αυτό. Και το Twitter χωρίς αυτόν είναι μια αποτυχημένη επιχείρηση εικάζει. Αναφερόμενος στον Ζούρμπεργκ, σε συνέντευξή του στον Γκρεγκ Γκάτφελντ στο Fox News το βράδυ της Πέμπτης, ο υπερδραστήριος στα social media, πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών… ξέφυγε, λέγοντας πως «ερχόταν στον Λευκό Οίκο και με φιλούσε στον κ….». «Συνήθιζε να έρχεται στον Λευκό Οίκο για να μου φιλήσει τον κ… και έλεγα,”Ω, είναι ωραίο. Ο επικεφαλής του Facebook έρχεται εδώ με την υπέροχη σύζυγό του”. Έρχονταν και δειπνούσαν μαζί μου στον Λευκό Οίκο. Και τότε βλέπετε τι κάνουν για μένα και για τους Ρεπουμπλικάνους στα social media. Είναι απλώς τρελό. Αλλά έτσι λειτουργεί ο κόσμος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μηνύσεις κατά πάντων «Κάνουμε μήνυση στο Twitter, το Facebook, το Google. Τους μηνύουμε όλους. Όποιος θέλει να συμμετάσχει, ας το κάνει», είπε ο Τραμπ. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι», πρόσθεσε, πριν αναφερθεί απευθείας στον Ζούκερμπεργκ. Ο πρώην πλανητάρχης «επιτέθηκε» και στο Twitter, ισχυριζόμενος ότι βοήθησε να μετατραπεί το συγκεκριμένο μέσο σε «επιτυχημένη επιχείρηση». «Ξέρετε, όταν μπήκα στο Twitter πριν από 12 χρόνια, ήταν μια αποτυχημένη επιχείρηση. Και έγινε επιτυχημένη και πολλοί άνθρωποι είπαν ότι αυτό οφείλεται σε μένα», τόνισε.

«Όταν με πέταξαν έξω από αυτό, είχα πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους. Αν προσθέσετε και αυτούς στο Facebook, τότε μιλάμε για πάνω από 200 εκατομμύρια ανθρώπους που με ακολουθούσαν. Είναι πολλοί. Έχασαν 200 εκατομμύρια ανθρώπους από τη μια μέρα στην άλλη» συνέχισε ο Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι το συγκεριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι τώρα «βαρετό» χωρίς τις – αμφιλεγόμενες – αναρτήσεις του. «Πολλοί πιστεύουν ότι το Twitter έκανε κακό σε μένα, αλλά διαφωνώ. Νομίζω ότι ήταν καλό. Το Twitter έχει γίνει ένα πολύ βαρετό μέρος. Δεν θέλω να καυχιέμαι ή κάτι άλλο, αλλά ο κόσμος λέει ότι έχει γίνει πολύ βαρετό», είπε.

Οριστικά στο twitter, δύο χρόνια στο facebook Ο λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter έχει τεθεί οριστικά σε αναστολή και δεν θα του επιτραπεί να επιστρέψει σε αυτό, ακόμη και αν εκλεγεί ξανά πρόεδρος το 2024, σύμφωνα με τον οικονομικό επικεφαλής της εταιρείας Νεντ Σέγκαλ. Στο μεταξύ, τον Ιούνιο, ένα ανεξάρτητο εποπτικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης συμμετοχής του Τραμπ στο Facebook και στο θυγατρικό Instagram για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.