Νεκρός διανομέας Τούμπα: Λουλούδια και κεράκια στο σημείο της τραγωδίας

Νεκρός διανομέας Τούμπα: Οι συνάδελφοί του βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος και άφησαν λουλούδια και κεράκια στη μνήμη του.

Νοε 20, 2023 - 15:00
 0
Νεκρός διανομέας Τούμπα: Λουλούδια και κεράκια στο σημείο της τραγωδίας

Η οδός Απόλλωνος, στην Τούμπα σημαδεύτηκε το πρωί της Δευτέρας από τις χαμηλόφωνες συζητήσεις δεκάδων διανομέων. Συγκεντρώθηκαν στον τόπο της τραγωδίας, όταν το βράδυ του Σαββάτου (18/11) ο 39χρονος συνάδελφός τους κλήθηκε να διανείμει παραγγελία, κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες με 8 και 9 μποφόρ. Η μοιραία σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο του κόστισε τη ζωή. Ο θάνατος του 39χρονου Σταύρου στη Θεσσαλονίκη, αύξησε τη μαύρη μακρά λίστα με τους νεκρούς διανομείς. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του thesstoday.gr, οι συνάδελφοί του αφήνουν λουλούδια και κεράκια στη μνήμη του, με την ελπίδα ότι θα είναι ο τελευταίος εργαζόμενος που σκοτώνεται εν ώρα εργασίας.

Θεσσαλονίκη: «Άλλος ένας πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε νεκρός»

Έτσι, τα σωματεία υψώνουν για ακόμη μια φορά τις φωνές τους για την απαγόρευση του delivery σε συνθήκες όπου το μηχανάκι θέτει σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα. «Άλλος ένας πήγε για μεροκάματο σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς. Δεν είναι η κακιά στιγμή. Ο συνάδελφος βρέθηκε νεκρός στο κυνήγι του κέρδους των εταιρειών. Για να εξασφαλίσουν κέρδη τόλμησαν και έβγαλαν συναδέλφους με 9 μποφόρ, την ίδια στιγμή που βλέπαμε ότι πλοία έσπαζαν και η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 200 κλήσεις για κοπές δέντρων» ανέφερε στο thesstoday.gr, ο Γιώργος Μπρανίκας, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ.

Για τον ίδιο, ευθύνονται και τα ελλιπή μέτρα προστασίας, καθώς και το θολό τοπίο, για την εργασία σε «ακραίες συνθήκες». «Η έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας που καμία κυβέρνηση δεν έχει πάρει, ώστε να είναι ξεκάθαρο σε ποιες καιρικά συνθήκες. Τα 8 μποφόρ δεν ήταν ακραία συνθήκη, όπως οι παγετοί και οι καταιγίδες» δήλωσε, με δόση ειρωνείας. Οι παρεμβάσεις του Σωματείου, αρκετές. «Σταματήσαμε τη διανομή σε επικίνδυνες περιοχές, όπως το Πανόραμα. Όμως η εργοδοσία είναι αμείλικτη. Θα κάνουμε παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς, δεν θα μείνουμε εδώ», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία έξι χρόνια πάνω από 50 συνάδελφοί του έχουν χάσει τη ζωή τους.