Νομική εκκένωση κατάληψη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο του Πανεπιστημίου

Νομική εκκένωση κατάληψη: Φοιτητές είχαν καταλάβει το κτήριο τη Δευτέρα το βράδυ και είχαν αναρτήσει πανό με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαό - Πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές

Μάι 14, 2024 - 13:00
 0  6
Νομική εκκένωση κατάληψη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στον χώρο του Πανεπιστημίου

Έφοδο πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Σχολή της Αθήνας το πρωί της Τρίτης (14/05). Το κτήριο βρισκόταν υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας (13/05) ως ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό. Οι φοιτητές μάλιστα κρέμασαν πανό με σχετικά συνθήματα στο κτήριο. Εντωμεταξύ, με σκοπό να ενώσουν τις φωνές τους με τους φοιτητές σε όλον τον κόσμο, δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα Προπύλαια στο κέντρο της Αθήνας και τον Λευκό Πύργο.

Οι φοιτητές άφησαν δεκάδες φαναράκια στον ουρανό σε ένδειξη αλληλεγγύης τους στον παλαιστινιακό λαό. Το παρών έδωσε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα Προπύλαια και τον Λευκό Πύργο λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ, έστησαν σκηνές και σκοπεύουν να παραμείνουν εκεί μέχρι το πρωί της Τρίτης. Νωρίτερα, το απόγευμα μέλη του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, φώναξαν συνθήματα και άπλωσαν πανό αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Οι δηλώσεις των φοιτητών και των σωματίων

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Παρακολουθούμε εδώ και μήνες τη γενοκτονία που συντελείται από το κράτος – δολοφόνο, Ισραήλ, στην Παλαιστίνη. Παρακολουθούμε τις εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τις μανάδες να κλαίνε τα παιδιά τους. Είναι εικόνες φρίκης και οργής και για αυτό το λόγω βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να δείξουμε για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη μας και να βροντοφωνάξουμε να σταματήσει η χώρα μας να εμπλέκεται στη σφαγή αυτού του λαού», δήλωσε η Χριστίνα Σταμούλη, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη διαμαρτυρία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί συμμετείχαν και μέλη των εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης, της ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, της Επιτροπής για τη Γυναικεία Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης. «Η σημερινή εκδήλωση είναι εναντίον της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Λωρίδα της Γάζας είναι γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού και δεν είναι πόλεμος εναντίον της Χαμάς. Τα παιδιά της Παλαιστίνης έχουν σκοτωθεί από τα όπλα της Αμερικής, της Γερμανίας και της Αγγλίας. Η νίκη στο τέλος θα είναι δική μας. Δεν υπάρχει περίπτωση το αίμα που χύθηκε από τον παλαιστινιακό λαό να πάει άδικα», δήλωσε ο Ασσόκι Σέντκι, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας Ελλάδος, που έδωσε το παρών στη συγκέντρωση.