Νόστιμη Σπανακοτυρόπιτα!!!

Νόστιμη Σπανακοτυρόπιτα!!!!!    ΣΥΝΤΑΓΗ Υλικά Ζύμης1 κιλό αλεύρι για πίτες,2 ποτήρια νερού νερό χλιαρό,4 κ σ.ξυδι,4 κ.σ.ελαιολαδο,1 κ γ μαγιά ξερή,1 και 1/2 κ γ αλάτι!    ΕΚΤΈΛΕΣΗ:Βάζουμε στην λεκάνη το μισό αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγα-σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμωνουμε!Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα!        ΓΕΜΙΣΗ Υλικά:1 κιλό σπανάκι πλυμένο και ζεματισμενο που το βάζουμε σε Σουρωτήρι και το στύβουμε με τα χέρια καλά,5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,300 γρ τριμμένη φέτα,50 γρ ελαιόλαδο,αλάτι,μαύρο πιπέρι εάν θέλουμε βάζουμε 2 αυγά χτυπημένα!  ΕΚΤΈΛΕΣΗ:Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε!       ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:Κόβουμε την ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια!Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλιτσες και τις ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια!    Βάζουμε τα 3 φυλλαράκια το ένα πάνω στο άλλο λαδωνοντας τα!Και στην συνέχεια ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο!Λαδωνουμε το ταψί και το βάζουμε στον πάτο!Ρίχνουμε την γέμιση την μιση διάσπαρτα!        Συνεχίζουμε παίρνουμε ένα φυλλαράκι και το ανοίγουμε ένα φυλλο!Το βάζουμε πάνω στην γέμιση!Ρίχνουμε πάνω του την υπόλοιπη γέμιση!      Συνεχίζουμε ανοίγουμε ένα φύλλο με τα υπόλοιπα φυλλαράκια την ίδια διαδικασία με τα πρώτα 3!Το βάζουμε σουρωτα πάνω στην γέμιση!      Τέλος λιώνουμε 100 γρ βιταμ ρίχνουμε μέσα 100 ml σπορελαιο,100 m ελαιόλαδο και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα !Την ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντισ.μεσαια σχάρα μέχρι να κοκκινησει καλά!Εμένα μου πήρε 1 ώρα!!      Όταν την βγάζουμε την ραντίζουμε με νερό και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας!Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!! 

Μάρ 16, 2023 - 01:00
 0
Νόστιμη Σπανακοτυρόπιτα!!!


Νόστιμη Σπανακοτυρόπιτα!!!!!    

ΣΥΝΤΑΓΗ Υλικά Ζύμης

1 κιλό αλεύρι για πίτες,2 ποτήρια νερού νερό χλιαρό,

4 κ σ.ξυδι,

4 κ.σ.ελαιολαδο,

1 κ γ μαγιά ξερή,

1 και 1/2 κ γ αλάτι!    

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Βάζουμε στην λεκάνη το μισό αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!

Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγα-σιγα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμωνουμε!

Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα!        

ΓΕΜΙΣΗ Υλικά:

1 κιλό σπανάκι πλυμένο και ζεματισμενο που το βάζουμε σε Σουρωτήρι και το στύβουμε με τα χέρια καλά,5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,300 γρ τριμμένη φέτα,50 γρ ελαιόλαδο,αλάτι,μαύρο πιπέρι εάν θέλουμε βάζουμε 2 αυγά χτυπημένα!  

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε!       

ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:

Κόβουμε την ζύμη σε 7 ίσα κομμάτια!

Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλιτσες και τις ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια!    

Βάζουμε τα 3 φυλλαράκια το ένα πάνω στο άλλο λαδωνοντας τα!

Και στην συνέχεια ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο!

Λαδωνουμε το ταψί και το βάζουμε στον πάτο!

Ρίχνουμε την γέμιση την μιση διάσπαρτα!        

Συνεχίζουμε παίρνουμε ένα φυλλαράκι και το ανοίγουμε ένα φυλλο!

Το βάζουμε πάνω στην γέμιση!

Ρίχνουμε πάνω του την υπόλοιπη γέμιση!      

Συνεχίζουμε ανοίγουμε ένα φύλλο με τα υπόλοιπα φυλλαράκια την ίδια διαδικασία με τα πρώτα 3!

Το βάζουμε σουρωτα πάνω στην γέμιση!      

Τέλος λιώνουμε 100 γρ βιταμ ρίχνουμε μέσα 100 ml σπορελαιο,100 m ελαιόλαδο και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα !

Την ψήνουμε στους 180 β.προθ.αντισ.μεσαια σχάρα μέχρι να κοκκινησει καλά!

Εμένα μου πήρε 1 ώρα!!     

 Όταν την βγάζουμε την ραντίζουμε με νερό και την σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!