Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους στο Άντεν

30 Οκτ 2026 - 22:00
0
Οι Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους στο Άντεν
Mideast Wars Yemen

Οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι της Υεμένης επιτέθηκαν στο αεροδρόμιο του Άντεν και στο προεδρικό μέγαρο Μαασίκ με βαλλιστικούς πυραύλους, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της αναγνωρισμένης κυβέρνησης.

   Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία αναφορά σε θύματα, ζημιές ή αν οι πύραυλοι έπληξαν τους στόχους τους.

   Λίγο νωρίτερα, κάτοικοι και ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις στο Άντεν, την πόλη που φιλοξενεί προσωρινά την κυβέρνηση μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά από τους Χούθι.

   Το Άντεν έχει μπει πολλές φορές στο στόχαστρο τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως το προεδρικό μέγαρο και το αεροδρόμιο, αφότου κλιμακώθηκαν οι εχθροπραξίες μεταξύ των Χούθι και των κυβερνητικών δυνάμεων που στηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Reuters, AFP

www.ertnews.gr

Ποια είναι η αντίδρασή σας;

Μου Αρέσει Μου Αρέσει 0
Δεν Αρέσει Δεν Αρέσει 0
Αγάπη Αγάπη 0
Αστείο Αστείο 0
Ουάου Ουάου 0
Λυπημένος Λυπημένος 0
Θυμωμένος Θυμωμένος 0