Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Μέτρα στήριξης- πυρόπληκτοι: Πώς θα δοθούν οι αποζημιώσεις

Αύριο, Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr ώστε οι πολίτες να καταθέσουν αίτηση για να λάβουν τις αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ο συμπληρωματικός προυπολογισμός για πυρόπληκτους ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ για νοικοκυριά, επιχειρήσεις, αγρότες, τοπική αυτοδιοίκηση, υποδομές, ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι ενισχύσεις είναι ακατάσχετες, αφορολόγητες και δεν συμψηφίζονται. Αύριο, Τετάρτη, ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να καταθέσουν την αίτηση καταγραφής των ζημιών από τις πυρκαγιές ώστε να λάβουν τις αποζημιώσεις.

Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων & ασφαλιστικών εισφορών Για έξι μήνες υπάρχει αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φυσικών και Νομικών προσώπων. Επιπλέον, για έξι μήνες θα ισχύει αναστολή ασφαλιστικών εισφορών απο την 1η Αυγούστου, των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές, καθώς και των επιχειρήσεων ανεξαρτήτου ζημιών των δήμων Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Τα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους περιλαμβάνουν: 12 – 24 δόσεις με καταβολή της πρώτης δόσης την 1η Ιανουαρίου 2022 για τις ασφαλιστικές εισφορές Αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης – είσπραξης Σε κινητή και ακίνητη περιουσία για Φυσικά και Νομικά πρόσωπα που έχουν πληγεί θα χορηγηθεί έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση 718,65€ για τους εργαζόμενους που διέκοψαν εργασία λόγω καταστροφής της επιχείρησης όπου εργάζονταν

Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των εργαζόμενων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές θα λάβουν εφάπαξ ενίσχυση 718,65 ευρώ. Μετά θα πρέπει να μπουν στο ταμείο ανεργίας κι εάν δεν πληρούν τα κριτήρια γι’ αυτό, τότε το κράτος τους παρέχει τη δυνατότητα να μπουν σε παράλληλο πρόγραμμα όπου θα λάβουν επίδομα ανεργίας πέντε μηνων, που υπολογίζεται σε 1.996,25 ευρώ+10% προσαύξηση για κάθε μέλος.

Επιπλέον, σε όλες τις επιχειρήσεις, είτε έχουν πληγεί είτε όχι, δίνεται η δυνατότητα να θέτουν το προσωπικό τους σε τρίμηνη αναστολή και οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν 534 ευρώ μηνιαίως. Ακόμη τα μέτρα προβλέπουν απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι το 2023 για τα ακίνητα που έχουν υποστεί ζημιές και είναι ακατάλληλα ή επικίνδυνα προς χρήση. Ειδικότερα, στους δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού υπάρχει οριζόντια απαλλαγή ΕΝΦΙΑ για το 2021.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.