“Ονόματα” που έχασαν στις Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν

Πύρρος Δήμας, Βούλα Πατουλίδου, Σοφία Μπεκατώρου, Μάριος Αθανασίου, Δώρα Τσαμπάζη, Θοδωρής Ζαγοράκης είναι μερικά από τα ονόματα.

Ιούν 10, 2024 - 10:00
 0  8
“Ονόματα” που έχασαν στις Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι δεν κατάφεραν να εκλεγούν

Πολλά και εκκωφαντικά ονόματα έμειναν εκτός Ευρωβουλής τελικά, προερχόμενα από όλους τους χώρους. Είναι ενδεικτικό πως από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία κέρδισε 7 έδρες στην Ευρωβουλή, εκτός έμεινε ο Πύρρος Δήμας, ένα μεγάλο όνομα στο οποίο πόνταρε πολλά το κυβερνών κόμμα. Εκτός έμεινε και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα αλλά και η Βούλα Πατουλίδου και η Νόνη Δούνια.

Εκτός Ευρωβουλής για τον ΣΥΡΙΖΑ έμεινε η Ολυμπιονίκης και πρωτεργάτρια του #MeToo Σοφία Μπεκατώρου, η πρώην εκπρόσωπος Δώρα Αυγέρη και ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. Επίσης έμεινε εκτός ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο Ευάγγελος Αντώναρος και η Δώρα Τσαμπάζη.

Για το ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θοδωρής Ζαγοράκης αλλά και ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιος Καλλιακμάνης.

Για το κομμουνιστικό κόμμα, δεν κατάφερε να μπει στην Ευρωβουλή η ηθοποιός και στέλεχος του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου.

Έκανε το comeback στην πολιτική, για λογαριασμό της Νέας Αριστεράς, ωστόσο το κόμμα δεν τα πήγε καθόλου καλά και δεν πήρε έδρα, οπότε αυτόματα έμεινε εκτός ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.