Ουκρανία πόλεμος: Άστραψε και βρόντηξε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

Ουκρανία πόλεμος: Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε για τον πόλεμο, το μπάσκετ που δεν είναι πάνω από την πατρίδα του αλλά και για την ατολμία της Ισπανίας

Ουκρανία πόλεμος: Άστραψε και βρόντηξε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους


Άστραψε και βρόντηξε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανίας. Ο Λιθουανός προπονητής της Μπαρτσελόνα αφού χαρακτήρισε “λεκέ” την εισβολή, μίλησε για το μπάσκετ που δεν είναι πάνω από την πατρίδα αλλά και για την Ισπανία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σαρούνας

«Αισθάνομαι χάλια, για να είμαι ειλικρινής. Όλη την ώρα παρακολουθώ τηλεόραση, BBC ή CNN. Κάθε πρωί που έρχομαι εδώ, με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να μιλήσουμε για μπάσκετ, αλλά δεν είναι εύκολο. Είναι αναπόφευκτο, θα ξυπνήσω, θα πάρω το κινητό στα χέρια μου και θα αναζητήσω τι συμβαίνω. Ελπίζω το Κίεβο να είναι ακόμη σε ουκρανικά χέρια. Περιμένω πολλά νέα μετά από μία νύχτα. Και υπάρχουν ανησυχίες απ’ όλους. Ίσως δεν κατανοείται την κατάσταση εδώ (σ.σ.: στην Ισπανία). Πάντοτε ζούσαμε σε αυτή την πλευρά του κόσμου και γνωρίζουμε τι συμβαίνει. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σοβαρά. Αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ.

Θα βάλω το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα, αν χρειαστεί. Η Ισπανία πρέπει να είναι περισσότερο επιθετική. Ξέρω ότι μπλέκομαι εκεί που δεν με σπέρνουν, αλλά έτσι σκέφτομαι. Δεν γνωρίζουμε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτός ο άνθρωπος (σ.σ.: Πούτιν). Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, πρέπει να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς. Ως πολίτης της Λιθουανίας, θα ακολουθήσω τις συμβουλές της κυβέρνησης, και θα βάλω το μπάσκετ σε δεύτερη μοίρα, αν χρειαστεί. Νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί κάτι σχετικό.

Αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αν ο κόσμος πιστεύει ότι ζουν μακριά, κάνουν λάθος. Ήμουν πάντα απέναντι στην πολιτική, αλλά αυτό δεν είναι πολιτική, είναι πόλεμος. Μπαίνεις στο Facebook ή βλέπεις φωτογραφίες και αισθάνεσαι απαίσια. Θα είναι ένας λεκές στις ζωές μας. Αυτό είναι χειρότερο απ’ την πανδημία».