Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Βαρουφάκης Αφγανιστάν: Οργή με το Tweet για τους Ταλιμπάν

Εξαλλοι είναι χρήστες του twitter σε όλο τον κόσμο, από μια ακόμα απίστευτη ανάρτηση του Γιάννη Βαρουφάκη για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έγραψε στα αγγλικά πως “σήμερα ο φιλελεύθερος-νεοαποικιακός ιμπεριαλισμός νικήθηκε για τα καλά” και αμέσως μετά πρόσθεσε, ότι “τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι γυναίκες και ότι προς το παρόν αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε είναι η αλληλεγγύη μας. Κρατάτε αδελφές!”. Μέσα σε λίγα λεπτά, ο λογαριασμός του Γιάννη Βαρουφάκη δέχθηκε οργισμένες απαντήσεις από χρήστες του twitter σε όλο τον κόσμο.

On the day liberal-neocon imperialism was defeated once and for all, DiEM25’s thoughts are with the women of Afghanistan. Our solidarity probably means little to them but it is what we can offer – for the time being. Hang in there sisters!

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) August 15, 2021

Ορισμένοι τον αποκάλεσαν τελείως ηλίθιο επειδή πανηγυρίζει για τη νίκη των Ταλιμπάν, γεγονός που θα οδηγήσει κάποιες γυναίκες ακόμα και στο λιθοβολισμό. Ενώ οι περισσότεροι βρήκαν την σημείωσή του για τα δεινά που περιμένουν τις γυναίκες τελείως υποκριτική.

Ο Γιάνη πανηγυρίζει που οι Ταλιμπάν νίκησαν «μια για πάντα» τον νεοφιλελεύθερο ιμπεριαλισμό, αλλά καπάκι εκφράζει την αλληλεγγύη του για τα όσα θα τραβήξουν από τους ίδιους Ταλιμπάν οι γυναίκες στο #Αφγανιστάν.

Ο Γιάνη διετέλεσε ΥπΟικ (λολ) στην πιο δύσκολη καμπή της χώρας. pic.twitter.com/wsq4lS2L1o

— Georgy Zhukov ☭ (@GeorghyZhukov) August 16, 2021

Οι αντιδράσεις ανάγκασαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα να κάνει και δεύτερη ανάρτηση στην οποία αποδίδει τα αίσχη των Ταλιμπάν και των ισλαμιστών, στην επέμβαση των Αμερικανών και Ιράκ και Αφγανιστάν, ενώ θυμίζει ότι συμμετείχε στις διαδηλώσεις εναντίον των αμερικανικών επεμβάσεων. “Πριν 20 χρόνια, διαδηλώναμε εναντίον της εισβολής σε Ιράκ και Αφγανιστάν προειδοποιώντας ότι θα ισχυροποιούνταν οι χειρότεροι ισλαμιστές (ISIS – Ταλιμπάν) – με κύρια, τραγικά θύματα τις γυναίκες. Σήμερα, δυστυχώς, ο φόβος μας εκείνος επιβεβαιώνεται και στο Αφγανιστάν – μετά το Ιράκ”.

Αν ο Βαρουφάκης είχε λίγα γραμμάρια εγκεφάλου θα είχε σβήσει αυτό το τουίτ, θα είχε ζητήσει συγγνώμη και θα είχε σβήσει το λογαριασμό του στο τουίτερ. Κάτι ανάλογο θα έπρεπε να κάνουν και οι 194.576 ανόητοι που ψήφισαν αυτόν το γελοίο>Εκλογές 2019. Ντροπή σας γίδια! #Αφγανισταν https://t.co/fTJgjFfmTW

— Άκης Γαβριήλ (@g_akis) August 16, 2021

Ο άνθρωπος είναι πολλά κιλά μαλάκας κ με σωρεία ψυχολογικών κόμπλεξ!

Πολύ άρρωστος

Από την μία χαίρεται για την νίκη του σκοταδιστικού μουσουλμανικού μορφώματος, κ από την άλλη λέει στις γυναίκες του Αφγανιστάν να κάνουν κουράγιο για τα δεινά που θα ακολουθήσουν εξ αιτίας τους! pic.twitter.com/pDR1u9EbHs

— Mad.Man (@IoMantas) August 16, 2021

“Θέλω να πω στις γυναίκες του #Αφγανιστάν να κάνουν κουράγιο. Μόλις τελειώσω τη σύνθεση της Συμφωνίας μου σε ρε ελάσσονα θα κάνω τουίτ υποστήριξής τους”#βαρουφακης pic.twitter.com/nrRfqQkVKK

— Μπαταρί Αλκαλίκ (@Alcalic_Battery) August 16, 2021

Πριν 20 χρόνια, διαδηλώναμε εναντίον της εισβολής σε Ιράκ & Αφγανιστάν προειδοποιώντας ότι θα ισχυροποιούνταν οι χειρότεροι ισλαμιστές (ISIS-Ταλιμπάν) – με κύρια, τραγικά θύματα τις γυναίκες. Σήμερα, δυστυχώς, ο φόβος μας εκείνος επιβεβαιώνεται και στο Αφγανιστάν – μετά το Ιράκ.

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) August 15, 2021

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.