Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις – Μητσοτάκης: Εξαγγελίες για τη Δημόσια Υγεία

0
16
dorean-diagnostikes-eksetaseis-–-mitsotakis:-eksangelies-gia-ti-dimosia-ygeia

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις – Μητσοτάκης:«Το μοναδικό όπλο είναι το εμβόλιο, η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν» τόνισε με έμφαση

Ο επίλογος της πανδημίας του κορωνοϊού γράφεται με «σκληρά γράμματα» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου, στα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). «Το μοναδικό όπλο είναι το εμβόλιο, η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν» τόνισε με έμφαση. Παράλληλα ξεκαθάρισε: «Δεν πρέπει η κοινωνία να διχαστεί επί ενός επιστημονικού ζητήματος. Τα εμβόλια είναι ασφαλή. 9 στους 10 διασωληνώμενους είναι ανεμβολιαστοί. Αυτά είναι δεδομένα επιστημονικά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η λύση είναι στο χέρι μας: εμβολιαζόμαστε και απελευθερωνόμαστε».

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις Παράλληλα, αναφερόμενος σε μέτρα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα δοθεί έμφαση στην πρόληψη, με πρώτο βήμα δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για βασικές ασθένειες (καρκίνος τραχήλου της μήτρας, καρκίνος μαστού, καρκίνος παχέος εντέρου και διαγνωστικών εξετάσεων για καρδιαγγειακό κίνδυνο) στο σύνολο του πληθυσμού. «Αλλά και ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της παιδικής παχυσαρκίας» συμπλήρωσε.

Με τις αλλαγές που δρομολογούμε στη Δημόσια Υγεία, αυτή αποκτά νέο προσανατολισμό με βάση τις εμπειρίες της πανδημίας. Είναι ώρα για καλύτερη πρωτοβάθμια φροντίδα, λειτουργικότερα νοσοκομεία και φθηνότερα φάρμακα. #ΔΕΘ2021 #Η_Ελλάδα_Αλλάζει pic.twitter.com/yno16aa72L

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) September 11, 2021

Προανήγγειλε επίσης: Εκσυγχρονισμό των μεγάλων νοσοκομείων και των αυτοδύναμων κέντρων υγείας

ΣΔΙΤ για την κατασκευή και παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας χωρίς κόστος για τους πολίτες

Εξορθολογισμό φαρμακευτικής δαπάνης και του claw back με γενναία εξάπλωση των γενόσημων φαρμάκων.

Στην αυριανή συνέντευξη, είπε ο πρωθυπουργός, θα μιλήσει «για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε. Για το ΕΣΥ, την πρωτοβάθμια φροντίδα, για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στο μεταναστευτικό και πώς η Δικαιοσύνη θα στεγαστεί σε νέα κτίρια και πώς θα ψηφιοποιηθεί για να αποδίδεται πιο γρήγορα».

Προηγούμενο άρθροΔΕΘ 2021 – ΣΥΡΙΖΑ για εξαγγελίες Μητσοτάκη: ‘Πανηγύρια αντί για μία συγγνώμη’
Επόμενο άρθροΕξαγγελίες Μητσοτάκη – ΔΕΘ 2021: Προτεραιότητα στους νέους και τα νοικοκυριά με τα νέα μέτρα