Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Κρούσματα στα σχολεία: Πόσα τμήματα είναι κλειστά, η Κεραμέως στον ΣΚΑΙ

Για την αξιολόγηση μίλησε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ όπου και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων ούτε περικοπής κονδυλίων σε σχολεία. “Σέβομαι το δικαίωμα της απεργίας, αλλά ψηφισμένος νόμος πρέπει να εφαρμόζεται” ξεκαθάρισε η Νίκη Κεραμέως. Κάνοντας λόγο για αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου η υπουργός σημείωσε: “Οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί θα καταγράψουν την πορεία του εκπαιδευτικού έργου σε κάποιους άξονες πχ εκπαιδευτικές μέθοδοι, ένταξη παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξωστρέφεια κλπ. Συνεδριάζουν οι καθηγητές μεταξύ τους, καταγράφουν την εκπαιδευτική πορεία, και τα στοιχεία αυτά συλλέγονται σε επίπεδο περιφερειακής διεύθυνσης χωρίς να απομονώνονται σχολεία” σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, ενώ υποστήριξε πως υπάρχει τρομακτική παραπληροφόρηση.

“Δεν υπάρχει καμία κύρωση, αλλά τρομακτική παραπληροφόρηση” είπε. “Έχουμε αξιολόγηση σχολείου σε πρώτο στάδιο, αξιολόγηση εκπαιδευτικού σε δεύτερο. Πάνω από 6.300 σχολεία κατέθεσαν για πρώτη φορά πλήρη αναφορά αξιολόγησης σε σύνολο άνω των 13.000 σχολείων”.

Κλειστά τμήματα σε επτά από τα σχεδόν 14.000 σχολεία “Τα σχολεία είναι καθρέφτης της κοινωνίας μας” επισήμανε η Νίκη Κεραμέως, αποκαλύπτοντας ότι σε περιοχές με υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη στον ενήλικο πληθυσμό τα κρούσματα στα σχολεία είναι λιγότερα, ενώ όπου έχουμε χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη τα κρούσματα στα σχολεία είναι υψηλοτέρα. “Είναι κλειστά τμήματα σε επτά σχολεία από τα σχεδόν 14.000 σχολεία. Επενδύσαμε σε αυξημένα τεστ… Πάνω από το 90% των θετικών κρουσμάτων στα παιδιά προέρχονται από σελφ τεστ” ανέφερε δε. “Έχουμε και ράπιντ τεστ, εργαστηριακά τεστ” πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στο εμβόλιο κάλεσε τους πολίτες “να αξιοποιήσουν το μοναδικό αυτό δώρο της επιστήμης”, απευθύνοντας έκκληση να εμβολιαστούν και τα παιδιά. Τέλος, για την επίθεση στον φοιτητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η υπουργός ανέφερε ότι μίλησε με το ΥΠΡΟΠΟ για το περιστατικό, κι έγιναν όλες οι ενέργειες, το συγκεκριμένο πρόσωπο κατέθεσε. “Γίνεται αναλυτική έρευνα σχετικά με το περιστατικά που κατέθεσε ο νεαρός” δήλωσε. Για την πανεπιστημιακή αστυνομία σχολίασε ότι “είμαστε στη διαδικασία της κύρωσης των πινάκων στον ΑΣΕΠ και θα ακολουθήσει η εκπαίδευση”.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.