Μητσοτάκης Δαμάσι: Στο νέο σχολείο ο πρωθυπουργός, θερμή υποδοχή

0
15
mitsotakis-damasi:-sto-neo-scholeio-o-prothypourgos,-thermi-ypodochi

«Χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος», σημείωσε σήμερα από τη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το πρώτο μέλημα του κράτους είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας και αυτήν τη δέσμευσή μας κάθε μέρα που περνά θέλω να την κάνουμε πράξη». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον αγιασμό στο Δαμάσι Τυρνάβου του νέου σχολείου, που αντικατέστησε το παλιό, το οποίο έπαθε ανεπανόρθωτες ζημιές από τον καταστροφικό σεισμό που είχε πλήξει την περιοχή τον Μάρτιο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του σχολείου στο Δαμάσι εκείνες τις ώρες του ισχυρού σεισμού, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι εκπαιδευτικοί την επέλαση του Εγκέλαδου.

«Καταφέρατε και βγάλατε όλα τα παιδιά με τρόπο ασφαλή και δεν θρηνήσαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αυτό σας τιμά και αναδεικνύει ότι το σχολείο δεν είναι μόνο ένας χώρος για να μαθαίνουμε γράμματα. Μαθαίνουμε συμπεριφορές, αξίες, αλλά και μαθαίνουμε πρώτα από όλα να προστατεύουμε τους εαυτούς μας και αυτούς που αγαπάμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Καταφέραμε να το κατασκευάσουμε σε χρόνο-ρεκόρ Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ταχύτητα κατασκευής του έργου, επισημαίνοντας πως το καινούριο σχολείο «καταφέραμε να το κατασκευάσουμε σε χρόνο-ρεκόρ». Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της εταιρείας «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ», Γιώργο Περιστέρη, για την ταχύτητα, όπως είπε, να σχεδιάσει και να κατασκευάσει εξ ολοκλήρου αυτό το υπερσύγχρονο σχολείο. «Καταφέραμε, όντως, με ταχύτητες ασυνήθιστες για το ελληνικό Δημόσιο, να είμαστε έτοιμοι, όπως είχαμε δεσμευθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς», υπογράμμισε. Επίσης, μιλώντας για τη διαδικασία κατασκευής του σχολείου, τόνισε ότι πρόκειται για «ένα σχολείο-υπόδειγμα, ένα σχολείο φιλικό προς το περιβάλλον, με υψηλή ενεργειακή απόδοση, ένα σχολείο υπόδειγμα για τα παιδιά».

«Χρέος του κράτους είναι να βρίσκεται κάθε φορά δίπλα σε κάθε πολίτη που δοκιμάζεται. Κανείς πολίτης δεν πρέπει να αισθάνεται απροστάτευτος», σημείωσε σήμερα από τη Λάρισα ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους στόχους από εδώ και πέρα αναφορικά με το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, σημειώνοντας πως «το μέλημά μας στρέφεται στη γρήγορη ανακατασκευή των σπιτιών που καταστράφηκαν».

«Οι διαδικασίες είναι δρομολογημένες, οι πόροι είναι διαθέσιμοι και πλέον έχουμε ένα νέο πλαίσιο κρατικής αρωγής για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε όσο πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά γίνεται σε μεγάλες φυσικές καταστροφές. Αποδείξαμε ότι τα πράγματα γίνονται με άλλες ταχύτητες. Το ίδιο κάναμε και στην Εύβοια και τις περιοχές που χτυπήθηκαν με τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που μας πέρασε», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Θέλουμε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη νέα σχολική χρονιά μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι «θέλουμε τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά, για αυτό θα πρέπει να τηρούνται πλήρως τα μέτρα που μας έχουν υποδείξει οι ειδικοί». «Τα σχολεία ανοίγουν φέτος με διαφορετικά χαρακτηριστικά, με νέο πρόγραμμα σπουδών, πιο ενισχυμένο, την προσχολική αγωγή να ξεκινάει από την ηλικία των τεσσάρων ετών, με ξένη γλώσσα για πρώτη φορά και με 11.700 τακτικούς εκπαιδευτικούς και δασκάλους για πρώτη φορά που έγιναν διορισμοί από το 2010», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Τα σχολεία ανοίγουν φέτος με διαφορετικά χαρακτηριστικά, με νέο πρόγραμμα σπουδών, πιο ενισχυμένο», ανέφερε ο πρωθυπουργός Ο διευθυντής του σχολείου Γρηγόρης Λέτσιος, που έβγαλε με ασφάλεια -μαζί με τους δασκάλους- τα παιδιά από τις τάξεις την ώρα του σεισμού, στις 3 Μαρτίου, θυμήθηκε όσα έγιναν μέσα σε λίγους μήνες και τη συνομιλία που είχε εκείνη τη μέρα, μετά τον σεισμό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Κύριε πρωθυπουργέ, στις 3 του Μάρτη είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία και μου είπατε επί λέξει, ”κύριε διευθυντά, εφόσον όλα πάνε καλά, το συντομότερο δυνατόν θα έχετε νέο διδακτήριο”. Χάρηκα εκείνη την ημέρα, αλλά σήμερα πετάω από τη χαρά μου πραγματικά, όταν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, σε 3,5 μήνες, δημιουργήθηκε αυτό το κόσμημα. Δεν χτίσαμε απλά ένα σχολείο, κ. πρωθυπουργέ. Χτίσαμε το σχολείο».

«Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που ανέλαβα δήμαρχος στην περιοχή μας και θεωρώ ότι σήμερα είναι η καλύτερη μέρα της μέχρι τώρα θητείας μου. Βλέπω σήμερα χαρούμενα παιδικά πρόσωπα. Είμαι συγκινημένος γι’ αυτό που θα πω, και το λέω πραγματικά, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και σαν δήμαρχος και σαν πατέρας να βλέπουμε παιδιά να χαμογελούν. Και αυτό το χαμόγελο που βλέπουμε στα παιδιά και τη χαρά την οφείλουμε στον πρωθυπουργό μας, τον οποίο ειλικρινά από τα βάθη της καρδιάς μας τόσο εγώ όσο και οι συνδημότες μου θέλουμε να ευχαριστήσουμε», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας.

Κατά την τελετή εγκαινίων στο σχολείο στο Δαμάσι «Αυτό το σχολείο σήμερα το Δαμάσι περνά στην ιστορία. Περνά στην ιστορία γιατί όταν ένας αποφασιστικός πρωθυπουργός θέλει το δημόσιο μπορεί σε χρόνο-ρεκόρ να κάνει έργα. Και αυτό θα αποτελέσει μήνυμα, πρακτική για το μέλλον, αλλά θα βάλει και άλλους να το μιμηθούν. Και εταιρείες όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -ελληνικές εταιρείες, ελληνικών συμφερόντων- μπορούν σε χρόνο-ρεκόρ να κατασκευάζουν ποιοτικά, διαγενεακά έργα, όπως το σχολείο εδώ», ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

«Φτιάξατε ένα σχολείο-κόσμημα» Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό την ημέρα του σεισμού της 3ης Μαρτίου αναφέρθηκε ο διευθυντής του σχολείου, Γρηγόρης Λέτσιος, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε συγχαρεί για την απόλυτα επιτυχημένη εκκένωση του κτιρίου και είχε δεσμευθεί πως «εφόσον το κτίριο είναι κατεδαφιστέο, θα αποκτήσετε καλύτερο σχολείο το συντομότερο δυνατόν. Θέλω να συγχαρώ πραγματικά τον πρωθυπουργό που τήρησε την υπόσχεσή του. Δεν το περίμενε κανείς, κύριε πρωθυπουργέ, ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το κτίριο θα ήταν έτοιμο», ανέφερε ο κ. Λέτσιος.

«Ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να καθαιρεθεί το παλιό σχολείο και να κατασκευαστεί το καινούργιο, και τόνισε ”δεν θέλω να χαθεί ούτε μία σχολική μέρα”», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης. «Σημασία έχει ότι θα μπορούν τα παιδιά να ξεκινήσουν μία νέα σχολική χρονιά και πιστεύω με ένα τόσο άρτιο κτιριακό συγκρότημα για δημοτικό σχολείο, θα είναι ένα ακόμα κίνητρο για καλύτερες επιδόσεις», συμπλήρωσε, και ευχήθηκε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Συλλήψεις αντικυβερνητικών
Επόμενο άρθροΔήμος Αθηναίων: Σχολική στέγη σε 1.300 παιδιά