Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Μητσοτάκης – Ερντογάν Αφγανιστάν: Το σχόλιο του ΚΚΕ

Μητσοτάκης – Ερντογάν Αφγανιστάν: «Όπως και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, στήριξε την επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με όλα τα προσχήματα”

Σχόλιο σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι “άμοιρη ευθυνών” για την “αφγανική κρίση” και το νέο προσφυγικό κύμα», υποστηρίζει σε σχόλιό του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, επιχειρηματολογώντας συγχρόνως για το «γιατί»: «Όπως και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, στήριξε την επέμβαση των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με όλα τα προσχήματα, συμμετέχοντας μάλιστα στις στρατιωτικές αποστολές κατοχής».

Μάλιστα, «οι ευθύνες της μεγαλώνουν γιατί ούτε η αντιδραστική πολιτική της ΕΕ για το προσφυγικό που έχει για “σημαία” της, ούτε οι συνομιλίες με τον Ερντογάν στο έδαφος της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ -Τουρκίας, μπορούν να διασφαλίσουν τα δικαιώματα των προσφύγων. Αντίθετα το μόνο που μπορούν να περιμένουν οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν είναι η καταστολή, οι μαζικές απελάσεις και ο εγκλωβισμός σε απάνθρωπες υπερδομές».

Κατά συνέπεια, «αντί η κυβέρνηση της ΝΔ να επιδεικνύει τους φράχτες της και να φτιάχνει “φυλακές” στα νησιά, να προχωρήσει σε άμεσες διαδικασίες ασύλου στις χώρες του πραγματικού προορισμού, χωρίς απελάσεις, χωρίς εγκλωβισμό στις υπερδομές -“φυλακές”», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.