Οικονόμου: «Δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά»

0
5
oikonomou:-den-sikosame-ta-cheria-psila

Οικονόμου: «Όποιος δρα κάνει και λάθη. Τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια».

«Η κυβέρνησή μας εγγυάται ότι στο τέλος αυτής της κρίσης θα έχει μεριμνήσει, ώστε να καλυφθεί κάθε πληγή που άνοιξε: περιβαλλοντική, οικονομική, επαγγελματική και ψυχολογική. Πράγμα που στο πρόσφατο παρελθόν άλλοι απέτυχαν οικτρά να πράξουν σε ανάλογες περιπτώσεις», υπογράμμισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Γνωστοποίησε, επίσης, την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση με τις πυρκαγιές και διεμήνυσε:

Από τον Γιώργο Αυτιά

«Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός δεν σήκωσαν τα χέρια ψηλά, δεν παρέμειναν θεατές, δεν αναλώθηκαν σε επικοινωνιακούς χειρισμούς. Όλοι μάχονται, καθένας από το πόστο του. Είμαστε εδώ όρθιοι, ψύχραιμοι και οργανωμένοι. Όποιος δρα κάνει και λάθη. Τα αναγνωρίζουμε με γενναιότητα και ειλικρίνεια. Το είπαμε θα το ξαναπούμε. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης. Και αυτή την ώρα πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Πρέπει να στηρίξουμε τους πυροσβέστες, όλους όσους μάχονται με τη φωτιά».

Η εξέλιξη της πανδημίας Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, ο κ. Οικονόμου επέμεινε πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «είτε θα εμβολιαστούν είτε θα νοσήσουν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και ανθρώπους στο οικογενειακό και εργασιακό περιβάλλον τους, γεγονός που μπορεί να κοστίσει ζωές. Και αυτό δεν θα είναι απλά ένα λάθος. Θα είναι άδικο. Θα είναι ηθικά απαράδεκτο. Γι’ αυτό ακριβώς η επιστροφή από τις διακοπές είναι ανάγκη να συνοδεύεται από τεστ και ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων». Τόνισε, πως την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση «για το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας από το φθινόπωρο και μετά».

Προηγούμενο άρθροΚασέλ – Κουνακέι: Γιορτάζουν την τρίτη επέτειο του γάμου τους
Επόμενο άρθρο Δήμος Αθηναίων: Μια τιμητική βράβευση