Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Χειμώνας και κορονοϊός Ελλάδα: “Φοβάμαι τον Οκτώβριο τι θα γίνει με την πανδημία”

Την ανησυχία του σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας από τον Οκτώβριο, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, εξέφρασε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. “Τον Οκτώβρη φοβόμαστε λιγάκι και φοβάμαι και προσωπικά τι θα γίνει στη Βόρεια Ελλάδα. Με ανησύχησαν αυτά που είδα στη Θεσσαλονίκη, όπου είδα μεγάλη χαλαρότητα”, τόνισε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και ξεκαθάρισε ότι το θέμα πλέον είναι η τρίτη δόση. “Το θέμα είναι αν θα πάμε σε ηλικιακό όριο ή χρονικό και ποιος έχει κάνει τη δόση και πότε. Το κοιτάμε για την τρίτη δόση! Είναι θέμα εθνικής επιτροπής εμβολιασμών”, σημείωσε, προσθέτοντας ότι παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις στο Ισραήλ.

Οσον αφορά τη μείωση των εμβολιασμών, ήταν σαφώς απαισιόδοξος “Ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Δεν θα έχεις μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα, έχεις όμως τη δεξαμενή των νέων”. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα που υπάρχει είναι οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 χρόνων γιατί πρόκειται για άτομα που εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Και από αυτούς, όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο δεν βλέπω να πείθονται, συνέχισε…

Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε πως το ποσοστό των εμβολιασμένων από 50 ετών και άνω κινείται στο 65% και αγγίζει το 75%, αν προστεθούν και αυτοί που έχουν νοσήσει. “Τα παιδιά δεν είναι πρόβλημα και να νοσήσουν θα το περάσουν! Αν είχαν όμως εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 50 δεν θα χρειάζονταν ο εμβολιασμός των παιδιών”, είπε.

“Με αυτό το σχήμα θα πάμε σε εκλογές” Σε ό,τι αφορά τον ανασχηματισμό τόνισε ότι η εκτίμησή του είναι πως θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημαντικό. Απαντώντας σε ερώτηση για την εστίαση και το εάν ο πελάτης θα είναι εμβολιασμένος και ο εργαζόμενος όχι, σημείωσε: “Τα 2 βασικά κριτήρια είναι ότι, όπου μπορείς να έχεις διαρκώς μέτρο προφύλαξης, υπάρχει διαφοροποίηση. Μου λένε γιατί στο θέατρο και όχι στο εστιατόριο. Στο θέατρο είσαι όλη την ώρα με μάσκα και το θέατρο είναι ποιοτικά διαφορετικό, είναι πολιτισμός και στοιχείο προσωπικότητας του καθενός”.

Σε ερώτηση γιατί δεν επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα στα Σώματα Ασφαλείας σημείωσε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν μπει για παράδειγμα το 1/3 του προσωπικού σε αναστολή και έδωσε νούμερα για τους εμβολιασμένους στις δυνάμεις αυτές, όπου φαίνεται ότι όντως το ένα τρίτο του κόσμου, παραμένει ανεμβολίαστο και δεν δείχνει διάθεση να εμβολιαστεί.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.