Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021
spot_img
Open Popup

Τελευταίες δημοσιεύσεις

F15 Ελλάδα – Λάρισα: “Νεύρα” στην Τουρκία ενόψει της επικείμενης συμφωνίας με ΗΠΑ

Ακόμη και η παρουσία 15 αμερικανικών μαχητικών F-15 στη Λάρισα ενόψει της άσκησης Castle Forge φαίνεται να ενοχλεί τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσπαθώντας να συντηρήσουν το κλίμα έντασης με την Ελλάδα και τον αντιαμερικανισμό στο εσωτερικό της Τουρκίας, δίνουν μια διαφορετική διάσταση δημιουργώντας ακόμη και θεωρίες συνωμοσίας. Αποστολή F-15 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα “υπό το όνομα της άσκησης”, γράφει το TRT Haber, υπονοώντας ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται στη χώρας για κάτι περισσότερο από απλά μία άσκηση.

ABD 15 ADET F-15 GÖNDERDİ

Türkiye’nin haklarını koruma çabasına karşı kara propaganda yapan Yunanistan, Fransa ve ABD’den korunma arıyor. Fransa ile yapılan anlaşmanın ardından, ABD ile mutabakat da yenilenecek. ABD ise Yunanistan’a 15 adet F-15 savaş uçağı sevk etti. pic.twitter.com/cOtZWLi5Xj

— 24 TV (@yirmidorttv) October 12, 2021

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “ενώ οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα αεροπλάνα πήγαν στην αεροπορική βάση της Λάρισας στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην άσκηση, ο ελληνικός στρατός ανακοίνωσε ότι ήταν στη χώρα για κάτι περισσότερο από μια απλή άσκηση. Σύμφωνα με τη δήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τα αεροσκάφη F-15E Strike Eagle από την 4η πτέρυγα μαχητικών της 336ης μοίρας που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Seymour Johnson, στη Βόρεια Καρολίνα, θα συμμετέχουν στο Castle Forge. Στη δήλωση, αναφέρεται ότι η άσκηση Castle Forge σχεδιάστηκε για τη στρατηγική συλλογικής άμυνας των ΗΠΑ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με σκοπό να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και να βελτιώσει την ικανότητα των κοινών δυνάμεων να ανταποκρίνονται με ευελιξία σε περιόδους κρίσης”.

Και συνεχίζει: “Σε δήλωση του ο Ελληνικός Στρατός αναφέρει ότι αυτά τα αεροπλάνα βρίσκονταν στη χώρα για κάτι περισσότερο από μια απλή άσκηση. Το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη F-15 θα εκπαιδευτούν με τον ελληνικό στρατό “προηγμένες τακτικές άμυνας, αεροπορική υποστήριξη, αεροπορική μάχη, προστασία, επίθεση στόχων σε ξηρά και θάλασσα και επιθετική υποστήριξη στο ναυτικό “.

CNN Turk: “Γιατί προσγειώθηκαν δεκαπέντε F-15 στην Ελλάδα;” Από την πλευρά του και το CNN Turk κάνει αναφορά στην παρουσία των αμερικανικών F-15 και σε ρεπορτάζ του με τίτλο “Γιατί προσγειώθηκαν 15 F-15 στην Ελλάδα;” σημειώνει ότι αν και η πολυεθνική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, οι πληροφορίες από την Ελλάδα έχουν κάνει γνωστό ότι “τα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται για κάτι περισσότερο από μια άσκηση”.

“Η Ελλάδα, που κάνει μαύρη προπαγάνδα ενάντια στις προσπάθειες της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματά της, αναζητά προστασία από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Μετά τη συμφωνία με τη Γαλλία, η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ανανεωθεί επίσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, έστειλαν 15 μαχητικά αεροσκάφη F-15 στην Ελλάδα”, γράφει το 24 TV.

Latest Posts

Μην χάσετε

Να κρατήσουμε επαφή

Για ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και ειδικές ανακοινώσεις.