Ροδόπη: Επάγγελμα ναυαγοσώστης

Το καλοκαίρι, καλοκαίρι αλλά το μεροκάματο,  μεροκάματο για τον νεαρό φοιτητή Πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη, τον Κωνσταντίνο Μακρίδη. Και ο ίδιος, όπως πολλοί άλλοι νέοι και νέες, βρίσκουν δουλειά εκεί όπου οι άλλοι γύρω -τριγύρω τους διασκεδάζουν, χαλαρώνουν, δροσίζονται. Επάγγελμα ναυαγοσώστης και καλοκαίρι με πολύ δουλειά. «10:00- 18:00 το ωράριο και αν έχουν πάει όλα […] www.ertnews.gr

Ροδόπη: Επάγγελμα ναυαγοσώστης


Το καλοκαίρι, καλοκαίρι αλλά το μεροκάματο,  μεροκάματο για τον νεαρό φοιτητή Πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη, τον Κωνσταντίνο Μακρίδη. Και ο ίδιος, όπως πολλοί άλλοι νέοι και νέες, βρίσκουν δουλειά εκεί όπου οι άλλοι γύρω -τριγύρω τους διασκεδάζουν, χαλαρώνουν, δροσίζονται.

Επάγγελμα ναυαγοσώστης και καλοκαίρι με πολύ δουλειά. «10:00- 18:00 το ωράριο και αν έχουν πάει όλα καλά πάντα περισσεύει χρόνος για διασκέδαση» απαντά ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες” (4-7-2022) και στέκεται για λίγο να εξηγήσει τι είναι αυτό που οδηγεί έναν νέο άνθρωπο σε καλοκαιρινή εργασία;

«Συνδυάζουμε διακοπές και εργασία» απαντά γελώντας και προσθέτει πιο σοβαρά «έχουμε τη δυνατότητα έτσι να καλύψουμε κάποια από τα έξοδα του χειμώνα» και σημειώνει πως: «με καλή διάθεση όλα μπορεί κανείς να τα καταφέρει».

Είναι το τέταρτο καλοκαίρι που εργάζεται ως ναυαγοσώστης. Ο ξύλινος πύργος του στο Φανάρι και η ματιά του πάντα προσηλωμένη στους λουόμενους. Σε εγρήγορση και έτοιμος να προσφέρει βοήθεια αν χρειαστεί. «Έχει χρειαστεί;» τον ρωτήσαμε «Ναι, και πραγματικά ήταν πολύ έντονες στιγμές με την αγωνία του συγκεντρωμένου κόσμου να τις κάνει ακόμη πιο έντονες» απαντά.

Προτρέπει τους λουόμενους να κολυμπούν “μέσα στις σημαδούρες” και τους ζητά “να έρχονται για κολύμπι αφού έχουν περάσει δύο ώρες από το γεύμα τους” μην ξεχνώντας να έχουν νερό πάντα στις παραλίες, αλλά και να παραμένουν σε σκιερά μέρη σημειώνοντας, πριν επιστρέψει στο πόστο του, πως: “Ο καθένας έχει διαφορετικές αντοχές μες στην θάλασσα σε σχέση με την ώρα που κολυμπά”, ωστόσο, όπως σοφά δηλώνει: «δεν θα πρέπει κανείς, όσο καλός γνώστης κι αν είναι, να ξεπερνά τα όρια του».

www.ertnews.gr