Ρολάκια κρέμας !!!

Τα ποιο αφράτα ,γευστικά όμορφα ΡΟΛΑΚΙΑ  Κρέμας!!!         Υλικά Ζύμης:250 γρ γάλα φρέσκο,1 φακ.ξερη,μαγιά,1 βανίλια,20 γρ ζάχαρη,40 ml λάδι ελαφρύ,μια πρέζα αλάτι,1 ασπράδι αυγού,600 γρ αλεύρι Φαριναπ!!!        Υλικά κρέμας .400 γρ γάλα φρέσκο,3 κ σ γεμάτες κορν φλαουρ η Κάστερ παουντερ 3  κ.σ.ζαχαρη,1 κρόκο αυγού,20 γρ βούτυρο!!                Εκτέλεση ζύμης:Βάζουμε στο μπολ την μαγιά,την ζάχαρη και το γάλα χλιαρό και τα ανακατεύουμε!! Ρίχνουμε το λάδι και το αυγό ανακατεύουμε!!Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το αλάτι την βανίλια και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη!! Λαδωνουμε ένα μπολ βάζουμε την ζύμη μέσα την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη για 1 ώρα!          Κάνουμε την Κρέμα: Βάζουμε στην κατσαρολιτσα το γάλα με την ζάχαρη και το κορν και ανακατεύουμε να πήξει!Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το αυγό και το βούτυρο! Ανακατεύουμε!Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει!               Αλευρωνουμε τον πάγκο και βάζουμε πάνω την ζύμη!Την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια!Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλιτσες! Ανοίγουμε όλα τα μπαλάκια σε φυλλαράκια!    Βουτυρωνοντας τα τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο!    Και τα ανοίγουμε ένα φύλλο!Αυτό το φύλλο το κλείνουμε ρολαροντας το π.χ όπως ρολαρουμε τα ροξακια!Το κόβουμε σε ίσα κομμάτια!Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά!      Στην συνέχεια χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κ.σ γάλα και τα περνάμε με ένα πινέλο!!Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα.ζαχαροπλαστικης και βάζουμε πάνω στο καθένα γυρω-γυρω! Τελειώνουμε ψήνοντας στους 180β προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο! Έφτιαξα 25 κομμάτια!Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Ρολάκια κρέμας !!!


Τα ποιο αφράτα ,γευστικά όμορφα ΡΟΛΑΚΙΑ  Κρέμας!!!

         Υλικά Ζύμης:

250 γρ γάλα φρέσκο,

1 φακ.ξερη,μαγιά,

1 βανίλια,

20 γρ ζάχαρη,

40 ml λάδι ελαφρύ,

μια πρέζα αλάτι,

1 ασπράδι αυγού,

600 γρ αλεύρι Φαριναπ!!!        

Υλικά κρέμας .

400 γρ γάλα φρέσκο,

3 κ σ γεμάτες κορν φλαουρ η Κάστερ παουντερ 

3  κ.σ.ζαχαρη,

1 κρόκο αυγού,

20 γρ βούτυρο!!                

Εκτέλεση ζύμης:

Βάζουμε στο μπολ την μαγιά,την ζάχαρη και το γάλα χλιαρό και τα ανακατεύουμε!!

 Ρίχνουμε το λάδι και το αυγό ανακατεύουμε!!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το αλάτι την βανίλια και ζυμωνουμε σε αφρατη λεία ζύμη!! Λαδωνουμε ένα μπολ βάζουμε την ζύμη μέσα την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη για 1 ώρα!  

        Κάνουμε την Κρέμα: 

Βάζουμε στην κατσαρολιτσα το γάλα με την ζάχαρη και το κορν και ανακατεύουμε να πήξει!

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το αυγό και το βούτυρο! 

Ανακατεύουμε!

Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ την σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει!               

Αλευρωνουμε τον πάγκο και βάζουμε πάνω την ζύμη!

Την κόβουμε σε 8 ίσα κομμάτια!

Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλιτσες! 

Ανοίγουμε όλα τα μπαλάκια σε φυλλαράκια!   

 Βουτυρωνοντας τα τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο!    

Και τα ανοίγουμε ένα φύλλο!

Αυτό το φύλλο το κλείνουμε ρολαροντας το π.χ όπως ρολαρουμε τα ροξακια!

Το κόβουμε σε ίσα κομμάτια!

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά!      

Στην συνέχεια χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κ.σ γάλα και τα περνάμε με ένα πινέλο!!

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα.ζαχαροπλαστικης και βάζουμε πάνω στο καθένα γυρω-γυρω! Τελειώνουμε ψήνοντας στους 180β προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο! 

Έφτιαξα 25 κομμάτια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!